Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Održano natjecanje SIGURNO U PROMETU 2015.

DSC_0321

Dana 26. ožujka 2015. godine, u prostorima sportske dvorane Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin, Autoklub Pazin je u suradnji s Osnovnom školom Vladimira Nazora Pazin organizirao praktični dio prometno-preventivne akcije SIGURNO U PROMETU 2015.  Cilj ove prometno-preventivne akcije je edukacija učenika o prometnim propisima i spretnost upravljanja biciklom, a sve u cilju veće sigurnosti najugroženije skupine sudionika u prometu – naše djece. 

U današnjoj akciji sudjelovalo je stotinjak djece rođene 2003., 2004. i 2005. godine iz Matične škole Pazin i Područnih škola iz Cerovlja, Gračišća, Karojbe, Kašćerge, Lupoglava, Motovuna, Tinjana, Trviža i Svetog Petra u šumi. Sve prisutne je u ime Autokluba Pazin pozdravio tajnik Ivan Hrvatin koji je ujedno i objasnio pravila današnje vožnje biciklom. Dogradonačelnik Grada Pazina Veljko Brajković istaknuo je kako Grad Pazin uvijek nastoji podržati aktivnosti  koje su usmjerene preventivno, a posebno kada se radi o najmlađima. Ujedno je iskoristio prigodu da zahvali organizatorima ove akcije: Autoklubu Pazin i Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pazin na angažmanu, a svim učenicima – sudionicima današnje akcije zaželio je dobre rezultate  u natjecanju, te da nas dvije najbolje plasirane djevojčice i dva najbolje plasirana dječaka predstavljaju na županijskom natjecanju koje će se održati u svibnju 2015. godine.

Natjecanju su prisustvovale i predstavnice Gradskog društva Crvenog križa Pazin koje su učenicima na slikovit način prikazale moguće ozljede nastale prilikom pada sa bicikla.

DSC_0335 DSC_0330 DSC_0326DSC_0336