Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Održano javno predstavljanje nacrta Plana upravljanja starom gradskom jezgrom u Pazinu

U utorak, 10. listopada 2017. godine održano je predstavljanje nacrta Plana upravljanja starom gradskom jezgrom u Pazinu koji se provodi u sklopu projekta KulTourSpirit.

Predstavljanje su vodili predstavnici tvrtke Urbanex d.o.o., Sven Simov i Krunoslav Kranjec, izrađivači Plana, te predstojnik Ureda Grada Pazina, Zoran Sloković. Na predstavljanju se okupilo tridesetak zainteresiranih građana.

Plan upravljanja izrađuje se kako bi se utvrdio budući smjer razvoja i modeli upravljanja pojedinim prostorima unutar stare gradske jezgre. Uključuje procjenu problema vezanih uz pravnu zaštitu, imovinske odnose, građevinsko stanje i stanje infrastrukture, prostorno planiranje, promet, upravljanje posjetiteljima, prezentaciju povijesno-kulturnih vrijednosti te ostale bitne aspekte očuvanja i unapređenja stanja u jezgri.

Javno predstavljanje bilo je namijenjeno uključivanju šire javnosti u izradu Plana što su pojedini građani i iskoristili i dali svoje prijedloge i sugestije koji će se razmotriti i uzeti u obzirom prilikom izrade konačnog Plana.

Sve oni koji još nisu, a žele iznijeti svoje sugestije, primjedbe, prijedloge i komentare, poziva se da najkasnije do petka, 13. listopada 2017. godine putem savjetovanja sa zainteresiranom javnošću, iste dostave.

Nacrt Plana zajedno sa uputama za sudjelovanje i obrascem može se pronaći na internet stranicama Grada Pazina (https://www.pazin.hr/grad-pazin-objavljuje-pocetak-savjetovanja-sa-zainteresiranom-javnoscu-za-nacrt-plana-upravljanja-starom-gradskom-jezgrom-u-pazinu/). Primjedbe, prijedlozi, sugestije i komentari se mogu dostaviti i osobno u zgradu gradske uprave (na adresu Družbe sv. Ćirila i Metoda 10, Pazin) uz naznaku ”Plan upravljanja-savjetovanje”.

Plan upravljanja izrađuje se u sklopu projekta ”KulTourSpirit – revitalizacija kulturne baštine putem Inspirit iskustva“ koji se financira u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., iz sredstava Fonda za regionalni razvoj. Projekt je ukupne vrijednosti 6.794.662,50 kuna, a Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske donijelo je Odluku unije o sufinanciranju iznosom od 4.937.681,24 HRK, odnosno intenzitetom potpore od 72,67%. Provedba projekta započela je 1. prosinca 2016. godine s trajanjem do 1. srpnja 2018. godine. Osim Grada Pazina kao partneri na projektu KulTourSpirit sudjeluju Istarska županija, Grad Buzet, Općina Kanfanar, Općina Svetvinčenat i udruga Istra inspirit.