Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Održani 18. susreti prijateljstva Poludnevnih boravaka iz Istre

Danas 17. lipnja 2020. godine u Škropetima kraj Karojbe održani su 18. susreti prijateljstva Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Istre i Centra za inkluziju Pula.

Ovi susreti održavaju se u sklopu programa Poludnevnog boravka Pazin koji Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Istre provodi u partnerstvu sa Gradom Pazinom i Centrom za socijalnu skrb Pazin.

Cilj ove manifestacije je međusobno druženje članova iz Istre, njihovo sportsko nadmetanje te poticanje zdravih stilova života.

Bio je to susret korisnika i voditelja Poludnevnih boravaka iz cijele Istre, njihovih roditelja i prijatelja koji su današnji dan proveli u zajedničkom druženju i sportskom natjecanju.

Socijalna usluga Poludnevnog boravka u Pazinu je organizirana od ožujka 2015. godine, s ciljem prevencije institucionalizacije i poboljšanja kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji.

Program se provodi svakodnevno u trajanju od 6 sati, a uključuje aktivnosti koje se temelje na usvajanju i očuvanju znanja i vještina potrebnih za svakodnevni život u zajednici (kuhanje, održavanje osobne higijene, higijene prostora, raspolaganje novcem, redoviti oblici tjelesnog vježbanja u cilju unapređenja zdravlja i drugo). Za korisnike se organiziraju aktivnosti radno-kreativnog, likovno-oblikovanog, te glazbeno-dramskog karaktera koje razvijaju stvaralački potencijal korisnika, potiču smisao za lijepo, razvoj fine i grube motorike, koordinaciju pokreta, koncentraciju, pamćenje, stvaranje pozitivnih osjećaja i pozitivne slike o sebi.

Projekt Poludnevnog boravka financiraju Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Istarska županija, Općine iz čijih područja dolaze korisnici boravka te Grad Pazin s godišnjim iznosom od 57.750,00 kuna. Trenutno je u boravak  uključeno 15 osoba od kojih iz Grada Pazina dolazi 9 osoba.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike