Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Održana sportska manifestacija Združena atletika 2018.

Održana sportska manifestacija Združena atletika 2018.

U četvrtak 22.03.2018. pred punom dvoranom Doma sportova Mate Parlov održana je druga po redu sportska manifestacija Združena atletika 2018. čiji je cilj uvažavanje sporta kao načina zbližavanja te poticanje inkluzije djece s teškoćama u svakidašnjem životu. Manifestaciju su zajednički organizirali Grad Pula, Grad Pazin i Istarska županija zajedno sa Školom za odgoj i obrazovanje Pula.

-Cilj manifestacije je pokazati da se kroz sport zbližava i potiče uključivanje djece s teškoćama u svakodnevni život. Svi su manifestaciju radosno prihvatili, i nadamo se da će postati tradicionalna, kazala je pročelnica gradskog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule Elvira Krizmanić Marjanović te svim učesnicima zaželjela puno uspjeha, sportske sreće i nadasve dobru zabavu. Natjecanje je službeno otvorila zamjenica istarskog župana Sandra Čakić Kuhar. Manifestaciji su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Grada Pazin Veljko Brajković te pročelnica Upravnog odjela za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti Grada Pazina Nevija Srdoč. Srdoč je naglasila da je cilj ove manifestacije prvenstveno ukazivanje djeci da je socijalno uključivanje svih njihovih vršnjaka itekako važno te naglašava kako se danas u društvu po tom pitanju vidi velik pomak.

Ova sportska manifestacija održava se u sklopu projekta “Inkluzivne škole 5+” čiji je nositelj Grad Pazin, a partneri Grad Rovinj, Grad Umag, Grad Labin i Grad Poreč. Putem javnog poziva Ministarstva znanosti i obrazovanja za osiguravanjem pomoćnika u nastavi za djecu s poteškoćama u razvoju, osiguran je iznos od 9,4 milijuna kuna od čega 8 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda. U školskoj godini 2017./2018. u projekt je uključeno 40 učenika s teškoćama u razvoju te je zaposleno 38 pomoćnika u nastavi te 1 stručno komunikacijski posrednik.

U manifestaciji sudjelovali su učenici 14 osnovnih škola, i to iz OŠ Fažana, Vladimir Nazor Potpićan, Centar Liče Faraguna, OŠ Matije Vlačića Labin, Vladimira Nazora Rovinj i Pazin te pulske OŠ Centar, Veli Vrh, Veruda, Stoja, Monte Zaro, Kaštanjer i ŠOO Pula. Natjecali su se u disciplini trčanja na 100 metara, a osim učenika, sudjelovali su i pomoćnici u nastavi.

Manifestaciju su kratkim kulturnim programom obogatili učenici pulskih osnovnih škola Kaštanjer, Stoja, Veli Vrh i Monte Zaro.