Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Održana edukativna radionica o muškom zdravlju

U utorak, 20. studenog u Društvenom centru Veli Jože u Pazinu Udruga „Martišnjak z muštaci“ iz Rovinja održala  je radionicu o muškom zdravlju. Doktor Predrag Mamontov, predsjednik Udruge i voditelj Odjela urologije Opće bolnice Pula je na edukativan i zanimljiv način zainteresiranim građanima približio temu o muškim bolestima modernog doba prvenstveno o tumoru prostate i testisa te psihičkim poremećajima i depresiji. 

Cilj radionice je bio da se promijeni lice muškog zdravlja, da se razbije tabu tema oko ovih bolesti, s naglaskom i preporukom za odlazak na godišnje preventivne preglede. Jer napretkom današnje medicine i načina liječenja, svaka bolest ukoliko se prepozna i otkrije u ranoj fazi može se uspješno liječiti.

Radionica održana u Pazinu jedna je u nizu radionica koje je Udruga održala na području cijele Istre tijekom mjeseca studenog koji je posvećen zdravlju muškaraca, sve s ciljem kako bi jačala svijest o zdravstvenim problemima muškaraca i izvan redovnog zdravstvenog sustava.