Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Održan svečani prijem za predstavnike Katoličke crkve

objava svećeniciNa tradicionalnom prosinačkom prijemu za predstavnike Katoličke crkve, Gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić se u utorak, 22. prosinca 2015. godine, osvrnuo na najznačajnije projekte i događaje koji su obilježili godinu na izmaku te najavio one koji tek predstoje.

Također, istaknuo je i nastojanja gradske uprave da se ostvari gospodarski rast, poveća kvaliteta života građana, kako na području komunalne infrastrukture, tako i na području socijalne skrbi onima kojima je ona najpotrebnija, zatim na području obrazovanja, kulture i sporta. Naglasio je kako gradska uprava u tim nastojanjima radi odgovorno, efikasno i transparentno. Osim toga, spomenuo je senzibilitet pazinskog civilnog sektora koji također pomaže potrebitima.

Župnik Mladen Matika zahvalio se u ime svih prisutnih svećenika ali i u ime Biskupije, na zajedničkoj suradnji, na realiziranim projektima ali i onima koji su još u tijeku, između kojih je posebno istaknuo radove na obnovi župne crkve u Pazinu. Na kraju je svim prisutnima zaželio blagoslovljen Božić te uspješnu Novu Godinu.

Prijemu su prisustvovali pazinski župnik Mladen Matika, ravnatelj Pazinskog kolegija – klasične gimnazije Alejandro Castillo Jiménez, gvardijan Franjevačkog samostana fra Alfons Orlić, staropazinski župnik Željko Zec, trviški župnik Anton Žufić te župni vikari Lindara i Gračišća Maksimilijan Ferlin i Filip Celent.

objava