Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Održan drugi krug konzultacija s poduzetnicima

Nakon održavanja prvog kruga konzulacija s poduzetnicima, danas je na inicijativu gradonačelnice Grada Pazina, Suzane Jašić  u Velikoj vijećnici Grada Pazina održan i drugi krug konzultacija s predstavnicima gospodarskog sektora na području Grada Pazina. Glavna tema razgovora bila je „Pazin danas i perspektive razvoja“.

Gradonačelnica Jašić, u uvodnom obraćanju zahvalila se prisutnima na odazivu te želji i volji da se poboljša suradnja gospodarstvenika s gradskom upravom. Uslijedilo je kratko predstavljanje trenutnih i planiranih aktivnosti, prioritetnih projekata poput izgradnje novog dječjeg vrtića te budućeg razvoja Grada Pazina u vidu Strategije razvoja Grada Pazina koja je trenutno u izradi te Urbanističko-arhitektonske studije razvoja Grada Pazina „Pazin- 2030“ čija je izrada također u tijeku.
Sastanku se odazvala većina pozvanih gospodarstvenika prema kriteriju najvećeg porasta prihoda 2019. – 2020. godine: Light on d.o.o., Eurocolor Kalčić d.o.o., Istra – papir d.o.o., Agrarija Banovac d.o.o., Autokuća Etradex d.o.o., Tinal d.o.o., Sklad profili d.o.o., Tinal d.o.o. i Eltor d.o.o.
Razgovaralo se o podršci gospodarstvu koju je Grad Pazin u mogućnosti pružiti i koje su trenutne mjere koje Grad Pazin nudi, poput financijske potpore – kreditne linije „Poduzetnik Istarska županija 2020.“ odnosno sufinanciranje kamatne stope, predstavljen je i rad Poduzetničkog inkubatora te Razvojne agencije Srce Istre, gospodarstvenici su upoznati sa namjerom osnivanja novih poduzetničkih zona te olakšicama koje grad nudi pri gradnji poslovnih objekta.
Gospodarstvenici su izrazili spremnost na konstruktivne razgovore i suradnju s gradskom upravom po pitanju planirane podrške Grada Pazina kao i o poboljšanju kvalitete poslovnog ozračja na području Grada Pazina te ističu kako žele upoznavanje, bolju suradnju i komunikaciju među sobom.
Konzultacije će se nastaviti održavati s ciljem stvaranja poticajnog okruženja za gospodarstvenike i radnike, jednoglasno su zaključili svi prisutni.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike