Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

CRO Race – peta etapa biciklističke utrke ove subote prolazi kroz Pazin

Veliko sportsko događanje, međunarodna biciklistička utrka CRO Race čije je ovo šesto izdanje, ove subote prolazi kroz Pazin. Utrka se sastoji od šest etapa koje će obuhvatiti više od tisuću kilometara diljem Hrvatske a ugostit će najbolje bicikliste i timove. Peta dionica Rabac/Labin – Opatija održava se u subotu 02. listopada a kroz Pazin prolazi između 11:00 i 12:30 sati.

Grad Pazin će biti domaćin prolaznog, bonifikacijskog cilja na utrci čime je osigurao da neke od znamenitosti Pazina budu prikazane kao interesne točke na TV ekranu u prijenosu Utrke na internacionalnoj i nacionalnoj razini. Televizijski prijenos osiguran je na čak 6 kontinenata i više od 190 zemalja svijeta. Značaj ovog događanja ne samo u sportskom već i turističkom smislu pokazuje i to što je projekt prozvan „najljepšom razglednicom Hrvatske“ iz razloga što cijelu našu zemlju tijekom utrke putem TV prijenosa prikazuje iz zraka i pretvara u jedinstvenu sportsku arenu diveći se svim njezinim osobitostima i ljepotama.

Utrka koja inače ima 6 etapa započinje sutra, 28. rujna 2021. etapom Osijek – Varaždin, a završava u nedjelju 03. listopada etapom Samobor – Zagreb. Na utrci sudjeluje dvadesetak timova iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke organizacije (UCI) sa oko 200 ponajboljih biciklista svijeta.

Organizator utrke je tvrtka Top Sport Events d.o.o. a podršku projektu daju najviše državne institucije kao što su Vlada Republike Hrvatske, Ministarstvo turizma i sporta, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Hrvatska turistička zajednica, Parkovi Hrvatske, Grad Zagreb te brojni drugi gradovi i županije koji su domaćini starta i cilja ili prolazni gradovi nekih od ovogodišnjih etapa, među kojima je i Grad Pazin.

Grad Pazin, Turistička zajednica središnje Istre i Usluga d.o.o. sudjeluju kao partneri i sufinanciraju organizaciju utrke.

Važna napomena:

Utrka se kreće iz smjera Rapca/Labina prema Opatiji.
U vrijeme prolaska biciklističke utrke kroz Pazin u subotu 02. listopada 2021. godine vremenu od okvirno 11:00 do 12:30 sati sljedeće će prometnice biti zatvorene za sav promet:

prometnice iz smjera Gračišća i Lindarskog križa te ulice Jurja Dobrile –  šetalište Pazinske gimnazije – Hrvatskog narodnog preporoda – Dubravica u smjeru Cerovlja.

Molimo vozače za suradnju i razumijevanje te pojačan oprez u prometu.
Također, molimo sve pješake – mještane i posjetitelje na pojačan oprez, s obzirom da biciklisti se na dionici kroz centar grada kreću brzinama većim od 40km/h.

Više o utrci: https://www.crorace.com/