Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Novim programom u parku Pazin proslavio Božić

Grad Pazin već niz godina zajedničkim trudom i suradnjom sa udrugama, ustanovama i ugostiteljima provodi program Veseli prosinac. Tijekom ovog prazničnog mjeseca Pazin za svoje sugrađane i posjetitelje priređuje sajmove, predstave, žive svirke i druge prigodne programe kojih je ove godine tijekom prosinca održano više od 50, i još uvijek traju. Novost u ovoj godini bio je program Božić u Parku – koncert i druženje u prigodno dekoriranom pazinskom Parku velikana.

Uključivanjem ugostitelja u program Veseli prosinac u Pazinu se tijekom čitavog mjeseca održava više od 30 živih svirki koji se odvijaju u barovima i klubovima petkom, subotom i praznikom. Udruge i ustanove organizirale su još 8 koncerata besplatnih za posjetitelje kojima su u blagdanskom duhu upoznali sugrađane sa svojom godišnjom produkcijom i izuzetnim angažmanom u zajednici. Ostalim programima, osobito onima namijenjenima djeci, prosinačke dane obilježilo je više od 50 izvrsno posjećenih programa, raznim privatnim inicijativama održana su i 3 koncerta poznatih hrvatskih glazbenika. Ovogodišnji je Veseli prosinac ponudio sadržajniji i bogatiji program nego ranijih godina te zajedničkim angažmanom cijele lokalne zajednice pokazao kako je Pazin i dalje centar dobre zabave u zimskim mjesecima.

Program Božić u Parku je, unatoč tipično maglovitoj pazinskoj večeri, privukao je zavidan broj posjetitelja. Ugodan ambijent, dobro društvo, topli napitci i dinamičan nastup pazinskog banda Proleteri zagrijali su pazince na sam dan Božića, u večeri 25.prosinca. Topla atmosfera u pazinskom parku dokaz je da su posjetitelji dobro prihvatili ovaj novitet koji ima perspektivu postati nova lokacija za ovakve i slične programe u gradu.

Tijekom 10 dana koji su prethodili Božiću na glavnom gradskom trgu, pod novom blagdanskom rasvjetom, održavao se je mali božićni sajam na kojemu su posjetitelji mogli nabaviti zanimljive, unikatne i prigodne predmete uglavnom lokalnih proizvođača, ali i ukrase koje su u humanitarnom šatoru nudile lokalne udruge i ustanove.

U predstojećih nekoliko dana do nove 2019. godine pazinci i dalje mogu uživati u vikend i prazničnim programima lokalnih ugostitelja, te se sa najmlađim sugrađanima dobro zabaviti na programu dočeka u podne Adio staro, gre novo lito na platou ispred Spomen doma 31.prosinca, od 10 do 15 sati. Ovim zabavnim programom završit će najveseliji mjesec u godini.

Zabava ipak time ne prestaje. Naime, školski praznici još uvijek traju što je ponukalo Grad Pazin, udruge i ustanove, da osmisle i zajednički prezentiraju program zimskih praznika u Pazinu kako bi školarci proveli zanimljivo i kreativno slobodno vrijeme u svome gradu.

 

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike