Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Nova sportska oprema za potrebe osnovnoškolske i vrtičke djece donirana od strane HOO-a u sklopu projekta „ODABERI SPORT“

Pazin, 14.3.2013. – Danas je u sportskoj dvorani Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin predstavljen projekt Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatske olimpijske akademije „ODABERI SPORT“. Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatska olimpijska akademija provode navedeni projekt diljem Hrvatske, a danas je isti predstavljen u Pazinu pred 300-tinjak pazinskih predškolaca i školaraca. U sklopu prezentacije Hrvatski olimpijski odbor donirao je opremu vrijednu 15.000,00 kuna za potrebe osnovnoškolske i vrtićke djece.

– „Cilj projekta je motiviranje djece za bavljenje sportom, odnosno uključivanje čim većeg broja djece u sportske klubove i društva. Opći, kratkoročni cilj bio bi poticanje cjelokupnog  psihofizičkog razvoja djece, a dugoročno, stjecanje korisnih navika življenja te ljubav prema sportu i tjelesnom vježbanju. Uz razvoj samopouzdanja, samostalnosti, motiviranosti, upornosti i strpljivosti koje donosi bavljenje sportom, važnu ulogu ima i prevencija pretilosti i dijabetesa, koji se sve češće pojavljuje kao problem kod velikog broja današnje djece.“, istaknuo je Siniša Krajač, voditelj odjela za istraživanje i unapređenje razvojnih programa HOO-a.   Ovim programom nastoji se djeci približiti sport, te im dati što bolji uvid u značajnost sporta i tjelesnog vježbanja kako bi se nakon prikazanog čim više djece, koja već nisu uključena u neku sportsku aktivnost, uključilo u sustav sporta u našem gradu.   Jednosatnim programom prisutnu djecu upoznalo se s osnovama košarke, nogometa, rukometa, odbojke i karatea. Predstavnici pazinskih sportskih klubova demonstrirali su osnove pojedinog sporta, odnosno odradili kratak prikaz treninga u trajanju od po pet do deset minuta. Demonstratori su bili i učenici osnovne škole koji su već uključeni u sustav treninga (košarka dječaci, djevojke; nogomet dječaci; rukomet djevojke; odbojka djevojke i karate mješovito).   Organizatori: Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatska olimpijska akademija, Grad Pazin, Sportsko rekreacijsko društvo Sport 4+ iz Pazina i tvrtka Ghia sport d.o.o. iz Pazina (službeni partner HOO-a) Suorganizatori: Osnovna škola Vladimira Nazora Pazin i Dječji vrtić „Olga Ban“ Pazin .

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.