Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Natječaj za razvoj lokalnih zajednica otvoren još nekoliko dana

Natječaj Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, a tiče se razvoja lokalnih zajednica, otvoren je još samo nekoliko dana, do 18.listopada. Ukupan fond sredstava iznosi 240.000 kuna, a ona su osigurana u Fondu gradova i općina.

Na natječaj se mogu prijaviti udruge, ustanove i mjesni odbori koji imaju sjedište registrirano u gradovima i općinama članovima Fonda gradova i općina. To su Buzet, Buje, Labin, Novigrad, Pazin, Vodnjan, Poreč, Rovinj, Svetvinčenat, Vrsar, Marčana, Ližnjan, Medulin i Funtana. Mali projekti se provode na području gradova i općina u kojima je sjedište organizacije prijavitelja, u maksimalnom trajanju od 6 mjeseci (u razdoblju od 1.1. do 30.6.2020 godine).

Cilj natječaja je pridonijeti razvoju lokalnih zajednica, rješavanju konkretnih problema građana, te poboljšanju same kvalitete življenja u toj zajednici. Putem ovog natječaja, građani imaju priliku ostvariti sredstva kojima će prepoznati problem riješiti volonterskim radom na korist cjelokupne lokalne zajednice.
U sklopu ovog natječaja, potiče se i dodatno boduje umrežavanje udruga, ustanova i mjesnih odbora te volonterstvo kako bi se povećao društveni kapital u lokalnim zajednicama i doprinijelo rješavanju zajedničkih problema, ali u konačnici i stvorio temelj za daljnje projekte razvoja lokane zajednice. Sve aktivnosti projekta moraju biti besplatne za korisnike. Cjelokupna natječajna dokumentacija dostupna je na web stranici Zaklade www.civilnodrustvo-istra.hr u dijelu “Otvoreni natječaji”.

(preuzeto s www.glasistre.hr; autor fotografije: A. Dagostin)

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.