Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Nastavak aktivnosti na projektu Europe Goes Local

Proteklog su tjedna djelatnici gradske uprave sudjelovali u aktivnostima vezanim za provođenje projekta “Europe Goes Local – Rad s mladima na lokalnoj razini” od 5. do 8. listopada 2020. sudjelovali na on line treningu organiziranom od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU).

Nastavak je to rada s izabranim jedinicama lokalne samouprave, među kojima su uz Grada Pazin, iz Istarske županije još Grad Poreč i Općina Medulin, te udruge ZUM i Volonterski centar Istra iz Pule, s ciljem povećanja  sposobnosti sudionika za uključivanje mladih u procese donošenja odluka u lokalnoj zajednici. Uz to, sudionici treninga upoznati su s on line alatom „Democracy Reloading Toolkit (DRT)“, korištenjem mapa kompetencija vezanim uz ovaj alat te su razmjenjivali iskustva o pozitivnim praksama uključivanja mladih u procese donošenja odluka u njihovim lokalnim zajednicama.

Grad Pazin je u sklopu ovog projekta zajedno s partnerima pazinskim  udrugama – Društvom „Naša djeca“ i Centrom za mlade Alarm, riječkom udrugom „Delta“ te pulskim Volonterskim centrom Istra, provodi projekt „Pazi(n) mladi: jačanje dijaloga mladih i donositelja odluka na lokalnoj razini”, financiran od strane AMPEU s 10.875 eura. 

Europe goes local projekt je strateškog partnerstva u području mladih uz podršku Erasmus+ programa Europske unije. Projekt okuplja 24 nacionalne agencije, Partnerstvo između Europske komisije i Vijeća Europe na polju mladih, Europski forum mladih i dvije mreže zadužene za područje rada s mladima: POYWE – Professional Open Youth Work Europe i InterCity Youth network. Projekt se temelji na nizu preporuka Vijeća ministara kao rezultat europske suradnje u području mladih te kao takav podržava provedbu istih.

Grad Pazin su predstavljali Anton Finderle, savjetnik za odgoj, obrazovanje i mlade te Tamara Damijanić, viša stručna suradnica za projekte.