Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Nagrađeni osnovnoškolski sportaši

U zbornici pazinske Osnovne škole Vladimira Nazora, na čelu s ravnateljem Stankom Družetom, jučer (28.5.2010.) je upriličen prijem za učenike koji su sudjelovali na držanom prvenstvu školskih sportskih klubova prošlog tjedna u Rijeci.

Drugo mjesto u državi s voditeljem Jasenkom Vujasinovićem osvojile su košarkašice pazinske škole: Lea Miletić, Martina Buretić, Irijana Flegar, Katarina Belac, Roberta Špoljarić, Ema Guštin, Atena Ferenčić, Francesca Ladavac, Maja Opašić, Karla Dušković i Hani Benazić. Isto visoko drugo mjesto u državi su osvojile pazinske osnovnoškolske atletičarke: Tea Tomišić, Petra Krnjus, Anamari Flegar, Lucija Sironić, Zita Jurić, Iva Stranić, Natania Levak, Mia Brajković, Nikolina Slavčić, Melissa rabar, Tina Zaharija i Melani Hrastić.
Atletičari su bili samo stubu niže osvojivši broncu, a ekipu su činili: Lino Uljanić, Filip Baša, Boris Nefat, Matija Opašić, Petar Bratulić, Vedran Koraca, Stefano Lussi i Kristian Matić. Broncu na državnoj razini dosegle su i pazinske djevojčice u krosu: Sara Mogorović, Nikolina Rotar, Tamara Blažević i Milica Kukić. Dječaci su u istoj disciplini stigli šesti: Dean Živković, Luka Delbijanko, Paolo Deltin i Nereo Gržinić.
Atletičare i kros trkače trenirali su profesori tjelesnog odgoja Dalibor Radović i Jadranka Červar, a na natjecanju su ih pratili Valdimir Relić i Krešo Šenjug. Spomenimo i da su pazinski osnovnoškolski atletičari na krosu Sportskih novosti prije mjesec dana u Zagrebu osvojili prvo mjesto.

Anđelo Dagostin, Glas Istre, 29.05.2010.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike