Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Na međunarodnom susretu izdavača u Pazinu nagrađene Klara Buršić Matijašić i Natka Badurina

U kategoriji djelo godine o Istri u sklopu 14. međunarodnog susreta izdavača pod nazivom Put u središte Europe prvi put proglašene dvije nagrade.

Nagradu Istarske županije, koja će, prema riječima ravnateljice pazinskog POU-a Sonje Matijašić iznositi između pet i 7,5 tisuća kuna, podijelit će povjesničarka Klara Buršić Matijašić za knjigu «Gradinska naselja», koja je objavljena još preklani u izdanju Leykam Internationala, te Natka Badurina za naslov «Nezakonite kćeri Ilirije», objavljen lani u izdanju Centra za ženske studije.

Za vrstan prijevod knjige Francois-Regisa Bastidea «Čovjek koji je čeznuo za dalekom ljubavi» u izdanju Naklade Zoro nagrađena je prevoditeljica Milena Benini.

Nagradu Centra za knjigu Zagreb i Grada Pazina jednomjesečni boravak u pazinskoj Kući za pisce dodijeljen je bugarskoj prevoditeljici Rusanki Ljapovoj zbog izuzetnog prevoditeljskog opusa i rada na prevođenju hrvatskih autora na bugarski jezik.

Istu je nagradu sam Grad Pazin dodijelio i sisačkom književniku Miroslavu Kirinu zbog lanjske zapažene zbirke pjesama «Zbiljka».

Jednomjesečni boravak u Grazu dobila je književnica i prevoditeljica Dorta Jagić za lanjsku zbirku priča «Kičma» i uspješan prevoditeljski rad s njemačkog jezika. (A. DAGOSTIN) Žiri obznanjuje odluku   Žiri obznanjuje odluku (snimio A. Dagostin)