Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Na Međunarodnom festivalu Musica sacra nastupila četiri zbora

U subotu 12. listopada održan je u Spomen domu u Pazinu drugi dan Međunarodnog festivala zborova Musica sacra kojim je ujedno obilježen i Međunarodni dan zborskog pjevanja.

U Pazinu su nastupili Coro Polifonico CTG (Belluno, Italy), Coro Amici della Musica di Fumane (Verona, Italy), Mješoviti zbor židovske zajednice iz Zagreba „Lira“ (Zagreb, Croatia) te Zbor „Sempre Allegro“ iz Rijeke.

Ovaj Festival s 20-godišnjom tradicijom ustrajno pokazuje kako se gradi mreža međunarodne suradnje između lokalnih i internacionalnih amaterskih pjevačkih skupina te potiče cjeloživotno učenje u amaterskom stvaralaštvu.

Zemlje domaćini dosadašnjih izdanja Musice Sacre bile su Austrija, Češka, Slovačka, Italija i Slovenija, a zahvaljujući mješovitom pjevačkom zboru Roženice iz Pazina i udruzi Ars Cultura. uz podršku tvrtke Maistra d.d., Grada Pazina, POU Pazin, Turističke zajednice središnje Istre, Turističke zajednice Vrsar i Turističke zajednice Rovinj, na kartu festivala ucrtala se i Hrvatska s tendencijom da postane njegov tradicionalni domaćin.

Ispred Grada Pazina sudionike festivala i publiku pozdravila je zamjenica gradonačelnika Mirjana Galant.   

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.