Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Marija Antić proslavila 40 godina rada na Svjetski dan učitelja

Povodom proslave Svjetskog dana učitelja u organizaciji Upravnog odjela sa samoupravu, upravu i društvene djelatnosti Grada Pazina prosvjetnim radnicima su dodijeljeni prigodni pokloni za godine radnog staža – od 10 do 40 godina. Najveći je slavljenik Marija Antić iz Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin koja ove godine slavi 40 godina rada. Pet godina manje slave njeni kolega Veljko Prokić Schuh i Mila Tumpić.

Po 30 godina rada u prosvjeti slave: Silvana Rumin i Nevina Milotić iz Dječjeg vrtića „Olga Ban“ Pazin, Guerino Puhar i Ljiljana Matošević – Levak iz OŠ Vladimira Nazora te Roži Šiklić iz Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile.
Antić je u svom govoru parafrazirajući Nikolu Teslu istaknula da nikada nije požalila što je odabrala svoje zvanje, te je zahvalila u ime nagrađenih jubilaraca.
– Moram istaknuti kako je školstvo jedan od temelja razvoja Grada Pazina s razine predškolskih ustanova preko osnovnoškolske i srednjoškolske razine pa do fakultetske. Grad Pazin je grad znanja i grad djece što se najbolje vidi kada počne školska godina, kada se popune školske klupe, ali i ulice s obzirom da Pazin privlači i velik broj djece iz okolice, Pazinštine, Poreštine, Labinštine, s otoka, pa čak pojedinih učenika iz Dalmacije i Slavonije!To međutim, postavlja velike zadaće pred nas kao gradsku upravu, da za održavanje postojećeg standarda u ovim recesijskim vremenima, treba uložiti povećani napor. Rijetke su sredine, složit ćete se, koje poput Pazina nemaju problema s neupisanom djecom u Vrtiće te s pretijesnom dvoranom za učenike koji nastupaju i osvajaju mjesta na vrhu državnih natjecanja! Izražavam kao Gradonačelnik izraziti ponos za tu činjenicu, i za to Vam posebno hvala što pronosite ime Pazina kao istaknutog obrazovnog centra kako u županijskim tako i u državnim okvirima! Pripremajući sa svojim suradnicima čelnicima upravnih tijela Upute za izradu proračuna Grada Pazina za razdoblje od 2012. do 2014. godine, koja je i objavljena na našoj službenoj web stranici, među prioritetima smo odredili dogradnju Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile i izgradnju gradsko-školske sportske dvorane, na dogradnju Dječjeg vrtića „Olga Ban“ Pazin te na druge kapitalne investicije u području osnovnog školstva! Također, ovdje je nazaobilazno spomenuti i planove da se u 2012. godini krene s uređenjem Veleučilišta i veleučilišnog kampusa u studentski dom, čemu se daje novi duh nekadašnjoj vojarni Veli Jože, rekao je pazinski gradonačelnik Renato Krulčić.
Vesna Rusijan Ljuština, ravnateljica Dječjeg vrtića „Olga Ban“ Pazin, se je obratila u ime voditelja pazinskih odgojno – obrazovnih institucija zahvalivši se Gradu na pozivu istaknuvši kako je dobar učitelj neophodno potreban za svakog pojedinca, a on uči više svojom osobnošću i odnosom prema učeniku nego količinom obrađenog gradiva.
U kulturno-umjetničkom dijelu proslave nastupila je vrtićka grupa Hihotići iz Dječjeg vrtića "Olga Ban" Pazin. Osnovna škola Vladimira Nazora predstavila se je recitacijom učenice Klementine Jurada iz 6.a razreda: Na putu do škole, te nastupom učenice Mirte Krsnik iz 7.b razreda koja je otpjevala pjesme Adele – Rolling in the deep i Set fire to the rain. Osnovna glazbena škola nastupila je s dvije harmonikaške točke. Prvu je izveo Deni Erik (E. Derbenko: Ples gusaka, A. Tihonik: Polka), a drugu Teddy Poldrugovac (M. Mees: Buenos Aires en la vida). Vokalna skupina " Rožice" i instrumentalisti Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin – uz instrumentaliste Pazinskog kolegija pod vodstvom profesorice Marice Ursić je izvela „Probudi me“. Ana Pilat i Enzo Grubiša izveli su „Give me one reason“.Iz škole je program vodila Deana Kotiga, dok je iz Kolegija program vodila Ana Vrkašević.
Istog dana organizirano je u Maloj koncertnoj dvorani predavanje Marijane Pintar iz Leksikografskog zavoda Hrvatske i plesna predstava „Mahler i … simfonija prirodi“ u izvedbi plesačica zagrebačkog Zagrebačkog kazališta mladih pod vodstvom koreografkinje Desanke Virant. Povod predstavi je bila 100. obljetnica smrti Gustava Mahlera, a ona je organizirana u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom. Gradonačelnik Krulčić i Marija Antić  
Deni Erik Marijana Pintar Detalje iz predstave "Mahler …i simfonija prirodi" Hihotići plešu Vesna Rusijan Ljuština  
Ana Pilat i Enzo Grubiša