Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Kvintet Branka Sterpina nastupa u Pazinu

Koncert jazz kvinteta Branka Sterpina – STERPTET –  drugi je koncert u Pazinu iz programa razvoja publike pod nazivom Od Big Banda do Jazz Teatra, kojeg organizira Grad Pazin uz financijsku potporu Ministarstva kulture i u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem u Pazinu. Koncert će se održati  16.9.2020. u dvorani „Istra“ u Spomen domu, s početkom u 19.00 sati.

Uz vrhunskog jazz trubača Branka Sterpina u kvintetu nastupaju Luka Vrbanec – alt saksofon, Carlos Fagin – klavir, Nenad Mirt – kontrabas i Sebastian Stell – bubnjevi.

Nakon završenog studija trube na jazz odjelu Univerziteta u Grazu (2003.-2007), Branko dvije godine predaje trubu u pulskoj glazbenoj školi. Od 2010. godine zaposlen je u “Jazz orkestru  HRT-a” Prije toga svirao je u tadašnjem “Jazz orkestru hrvatske glazbene mladeži” (2005.-2012.) Surađuje i sa mnogim manjim sastavima kao što su “Tamara Obrovac Transhistria Electric”, “Kristian Terzić Group”, “Branimir Gazdik & Friends”, “Bop Syndicate”, “The Sterptet”, “Veselino Jazz Project”… Jedan je od odsnivača “JazzIstra Orchestra” a voditelj je i “Big Banda Pula”.

Sloboda interpretacije, improvizacija, virtuoznost, jedinstven glazbeni doživljaj, sve su to asocijacije koje nas navode na jazz. Stoga je cilj ovog projekta približiti jazz glazbu slušateljima različitih generacija, profila i glazbenih ukusa organizacijom glazbenih događanja s glazbenicima stvaraocima i izvoditeljima vrhunske jazz glazbe.

Sve ljubitelje dobre glazbe pozivamo na vrhunski glazbeni doživljaj.