Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Konstituiran novi saziv Savjeta mladih – Roberta Špoljarić nova predsjednica

U ponedjeljak, 11.travnja 2022., u prostorijama velike vijećnice zgrade gradske uprave održana konstituirajuća sjednica Savjeta mladih na kojoj je jednoglasno za predsjednicu izabrana Roberta Špoljarić, predložena od strane Centra za mlade Alarm Pazin. Za njenog zamjenika izabran je Luka Spahić, izabran u Savjet mladih iz udruge za promicanje znanstvene fantastike i fantazije Albus. Predstavnici mladih grada, izabrani su na trogodišnji mandat od 2022. do 2025. godine.

Od ostalih članova Savjeta mladih na sjednici su bili prisutni Željka Nefat i njena zamjena Roberta Lanča, kandidirane od strane Gradskog društva Crvenog križa Pazin, zamjenica Roberte Špoljarić – Lucija Jedrejčić, ispred Centra za mlade, Josip Čančar, zamjena Luke Spahića, srednjoškolci Ani Londero i njena zamjena Jura Katalinić iz Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, te Ana Brubnjak i njena zamjena Ida Baća iz Društva “Naša djeca“ Pazin.

Sjednicu je do izbora predsjednice Savjeta vodila Enna Peroš, predsjednica Gradskog vijeća, koja je pohvalila mlade za angažman i zaželjela im uspješan rad. Ambiciozni planovi novog saziva Savjeta mladih s radom kreću već ovog četvrtka, za kad je planirana edukacija članova Savjeta mladih, u sklopu projekta „Pazi(n) mladi! 2: izrada Lokalnog programa djelovanja za mlade 2023-2027“, a mlade je s tim projektom upoznao Anton Finderle, savjetnik za odgoj, obrazovanje i mlade.