Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Javno potpisivanje Ugovora o nabavi – „WiFi4EU – nabava opreme, instalacija pristupnih točaka za javni bežični Internet na području Grada Pazina te usluge održavanja pristupnih točaka”

U velikoj vijećnici Grada Pazina danas (10.veljače 2021.godine)potpisan je ugovor o nabavi opreme, instalaciji i održavanju pristupnih točaka za javni bežični Internet na području Grada Pazina u sklopu inicijative Europske komisije WiFi4EU.

Među više od 10.000 prijava, Grad Pazin uspješno je aplicirao na poziv te je krajem lipnja 2019. potpisan Sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava u visini od 15.000,00 EUR.

Zbog epidemiološke situacije u zemlji i svijetu te nemogućnosti planiranja radova rok za implementiranje ovog projekta produžen je za 8 mjeseci. Grad Pazin je krajem 2020. godine proveo postupak te početkom 2021. godine odabrao izvođača radova – trgovačko društvo Callidus grupa d.o.o. iz Zagreba, čija ponuda je ocijenjena kao najpovoljnija prema kriteriju odabira – najniže cijene, po cijeni od 55.781,34 kn  bez PDV-a odnosno ukupnoj cijeni od 69.726,68 kn s PDV-om.

Cilj inicijative WiFi4EU je osigurati visokokvalitetan besplatan pristup internetu za građane i posjetitelje preko pristupnih točaka za Wi-Fi na javnim prostorima. Puštanje u rad WiFi4EU pristupnih točaka na području Grada Pazina očekuje se na proljeće 2021. godine., što će se pozitivno odraziti i na početak turističke sezone u Gradu Pazinu.

Gradonačelnik Renato Krulčić, istaknuo je kako je postavljanje pristupnih točaka nastavak strategije „Smart City“, te da su izabrane lokacije ocijenjene kako one s najvećom fluktuacijom ljudi u gradu. Brzim bežičnim internetom bit će pokrivene sljedeća područja u gradu: autobusni kolodvor, košarkaško igralište, Dom zdravlja Pazin, Spomen dom, prostor ispred Spomen doma, Boćarski centar „Aleksandar Anzur“, Trg slobode Pazin, Ulica Velog Jože, Muzej Grada Pazina (unutrašnjost i vanjski dio).