Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Imenovan “Boćarski centar Aleksandar Anzur”

DSC_1173 - za webPazin, 02. studeni 2015. – U organizaciji Boćarskog saveza Grada Pazina, na prvu godišnjicu smrti Aleksandra Anzura, istaknutog boćarskog djelatnika, dopredsjednika Svjetske boćarske federacije (FIB) i člana Izvršnog odbora Svjetske boćarske konfederacije (CMSB), održana je prigodna svečanost povodom imenovanja boćarske dvorane i boćališta na otvorenom na adresi Trg pod lipom 1, u Pazinu, Boćarskim centrom Aleksandar Anzur, u skladu s odlukom Gradskog vijeća Grada Pazina, donesenom na sjednici održanoj 20. listopada 2015.

Aleksandar Anzur je dugogodišnjim napornim radom, znanjem, energijom i strašću boćarski sport približio svim uzrastima i svim profesijama, te uvelike doprinio promicanju, prepoznatljivosti i boćarskom ugledu Pazina, Istre i Republike Hrvatske u Europi i svijetu. Za svoj rad, djelovanje i doprinos primio je brojna i raznovrsna priznanja, među kojima nagrada za životno djelo Zajednice sportskih udruga Grada Pazina (2010.) i Saveza sportova Istarske županije (2012.), priznanja na razvoj boćanja Hrvatskog boćarskog saveza (2002.) i Grada Pazina (2012.) te „Zlatne boće“ Boćarskog saveza Jugoslavije (1988.). Dobitnik je i nagrade Hrvatskog olimpijskog odbora Matija Ljubek, za životno djelo 2012. godine.

Svečanom otkrivanju ploče s natpisom „Boćarski centar Aleksandar Anzur“, smještene na boćalištu na otvorenom, te bakrenog reljefa posvećenog Aleksandru Anzuru, rad pazinskog umjetnika Mladena Vasiljevića, smještenog na ulazu u Boćarsku dvoranu, prisustvovala je obitelj pokojnog Aleksandra Anzura, gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić, Dragan Putica predsjednik Izvršnog odbora Hrvatskog boćarskog saveza, predstavnici tvrtke Bina –Istra d.d. te brojni drugi prijatelji i kolege pokojnog Aleksandra Anzura.

U prigodnom govoru gradonačelnik je još jednom istaknuo izniman doprinos Aleksandra Anzura boćarskom sportu te napomenuo kako je dodjeljivanje imena Aleksandra Anzura Boćarskom centru najmanje što je Grad Pazin mogao učiniti kao znak zahvale i iskaz poštovanja prema našem sugrađaninu koji je svojim djelovanjem neizmjerno doprinio razvoju boćarskog sporta, ne samo u Pazinu i Hrvatskoj, već i na svjetskoj razini.

DSC_1175 - za webDSC_1169 - za webDSC_1179 - za web

 

 

 

 

 

DSC_1183 - za web