Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Humanitarni koncert grupe Hot Club de Istra

Večeras (17.09.2010.) će se u 20:00 sati u velikoj dvorani pazinskog spomen doma održati humanitarni koncert grupe Hot Club de Istra. Gosti koncerta biti će Iva Gortan na violini, Rudi Ferenac na klarinetu, mladi pazinci Blues Train, klapa Teran, gitarist Orjen Riđanović iz Zagreb i Aida Vidan na klaviru. Koncert je humanitarnog karaktera i sav prihod namjenjen je Društvu tjelesnih invalida Pazin.

Prije studentskog dijela života članova Hot Cluba de Istra, grupa će održati koncert kao hommage dosadašnjem radu. Ovim će koncertom također biti obilježena 100. obljetnica rođenja legendarnog Djanga Reinhardta, osnivača gypsy swinga i jednog od najutjecajnijih europskih jazzera, kojemu je ovaj koncert i posvećen.

Bend čine Aldo Foško na klarinetu i klaviru, Mateo Paulišić na gitari i basu, Martin Galant na gitari, Donat Gnjatović na harmonici, Dominik Ujčić na trubi i Marko Roce na bubnjevima. Prvi dio repertoara od dvadesetak pjesama čine jazz standardi, a drugi, nešto specifičniji, Manouche jazz po uzoru na Djanga Reinhardta. Od tuda i naziv banda “Hot Club de Istra”.

Bend je imao mnogo zapaženih koncerata poput UmaGOblues festival u Umagu ove godine, Sedam dana stvaranja u Pazinu, smotra uličnih svirača u Fažani, Euromagazin HTV-a u Balama, Jazz is back u Grožnjanu, kao i ulične svirke u Rovinju nekoliko puta tjedno kroz cijelu sezonu. Snimili su i CD kojega na svojim koncertima prodaju. preuzeto sa www.ipazin.net

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.