Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Humanitarna utakmica pazinskih škola

Jučer (28.3.2012.) se na rukometnom igralištu pazinske Osnovne škole održala humanitarna utakmica djelatnika pazinskih škola kojom se nastojalo prikupiti sredstva za teško bolesnog 24-godišnjeg Pazinca Igora Stranića – Iggyja.

Akcijom, koja se održala treću godinu, zaredom u kojoj su prilozima sudjelovali svi djelatnici škola i zalaganjem učenika koji su proveli prikupljanje učenici skupljeno je oko 2.600 kuna.
Predivno vrijeme i znatiželja da vide kako se njihovi učitelji, profesori i drugi djelatnici snalaze na malonogometnom terenu, privukla je više stotina učenika i djelatnika škole na školsko rukometno igralište, koji su sa zanimanjem i fer i korektnim bodrenjem navijali za svoje učitelje, a pljeskom pozdravljali svaki dobar potez, kao i bodrenjem na pokoju nespretnost. Kako je cijela utakmica imala humanitarni karakter, rezultat je manje bitan, no istaknimo da su igrali profesori pazinske Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile (GSŠJD) protiv igrača iz Osnovne škole Vladimira Nazora (OŠ), Pazinskog kolegija klasične gimnazije (PKKG) i gradske uprave. U rezultatski napetoj utakmici postignuto je sedam golova, a krajnji rezultat je bio 3:4. Nastupilo je 17 igrača, i to sedam iz GSŠJD: Josip Banko, Srđan Prica, Milan Červar, Ivan Miličić, Ferdo Milanović, Željko Načinović i Kristijan Bašić, dva iz PKKG – Pero Marić i Sanjin Gotić, sedam iz OŠ – Krešo Šenjug, Edi Videka, inicijator akcije nastavnik Dalibor Radović, Stjepan Gabrić, vlč. Maksimilijan Ferlin, Renato Cvitan i Dean Murić te Anton Finderle iz gradske uprave.  

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike