Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Gradonačelnik ugostio Juniore BK Pazina

Danas,  20. svibnja 2019. godine u Velikoj vijećnici pazinske gradske uprave Gradonačelnik Renato Krulčić sa suradnicima primio je juniorsku ekipu Boćarskog kluba Pazin, trenera Valtera Ivančića, Predsjednika kluba Lucijana Ujčića, te članove upravnog odbora kluba Željka Gržinića i Damira Brozana, koji je ujedno i tajnik Boćarskog saveza Pazina.

Povod prijema, bio je osvojeni boćarski naslov prvaka Hrvatske u juniorskoj konkurenciji. Prvenstvo održano je u Sinju i Basti 24. i 25. travnja 2019. godine, a članovi pobjedničke ekipa su: Adrian Radola, Andy Miotić, Đordano Ferenac, Dajan Jurman, Martin Štihović, Luigi Šimac, Mateo Ventin, Tino Majcan, Mateo Stihović, Nino  Majcan, Aleks Brajković, Frančesko Guštin i Filip Matijašić koji je proglašen najboljim igračem lige.

Gradonačelnik čestitao je boćarima na ostvareni uspjeh i naglasio kako su zasigurno bili dobro pripremljeni i fizički i psihički, te zbog toga pohvalio trenera koji već kontinuirano radi u mlađim selekcijama od 2010. godine. Zahvalio se i upravi kluba, koja svojim dobrim radom doprinosi razvitku i unapređenju boćanja, koji je dio kulturnog identiteta Pazina, te kako je Boćarski klub veliki promotor Grada Pazina u cijeloj Hrvatskoj.

Predsjednik Kluba, Lucijan Ujčić, zahvalio se ispred kluba na prijemu i potpori koji Grad daje klubu, te čestitao igračima i treneru na izvrsnom ostvarenom rezultatu. Smatra kako BK Pazin već niz godina kontinuirano dobro radi sa mlađim kategorijama, a ovogodišnja titula prvaka Hrvatske, lanjski osvojeni kup Hrvatske i poziv nekih igrača u reprezentaciju Hrvatske, to i potvrđuje.

Trener Valter Ivančić također se zahvalio na prijemu, te dodao kako je kvalitetan rad u posljednjih desetak godina sa mlađim uzrastima došao do izražaja, te kako je BK Pazin postao prepoznatljivi u cijeloj Hrvatskoj i u mlađim kategorijama. Dodao je kako trenutno ima dvadesetak mladih igrača, što je velika brojka za taj sport, te kako oni nastavljaju sportsku sezonu jer ih čeka još puno sportskih izazova, a najvažniji je finale juniorskog kupa.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.