Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Gradonačelnik u prigodnoj posjeti Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pazin

škola1U srijedu, 23. prosinca 2015. Gradonačelnik Renato Krulčić sa suradnicima posjetio je Osnovnu školu Vladimira Nazora Pazin gdje se zahvalio učiteljima i djelatnicima škole na trudu i radu koje ulažu u našu djecu i mlade. Istaknuo je kako je Grad Pazin u 2015. godini u suradnji s institucijama, organizacijama civilnog društva i građanima  pripremio, a Gradsko vijeće usvojilo Strategiju razvoja Grada Pazina za razdoblje 2015. do 2020. godine. Radi se o ključnom strateškom dokumentu kojim se definira smjer ukupnog gospodarskog i društvenog razvoja grada Pazina.  Područje odgoja i obrazovanja, primjer je izvrsnosti u radu –  od predškolskog odgoja, osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja, koji je prepoznat i na regionalnoj i na nacionalnoj razini i s razlogom stavljen u prioritete razvoja grada i u razdoblju 2015.-2020. godine.

Među strateškim razvojnim projektima istaknuta je važnost osiguravanja kvalitetnih uvjeta za rad pa se tako između ostalih navedenih projekata nalazi i projekt Rekonstrukcije i dogradnje dječjeg vrtića Olga Ban Pazin i Rekonstrukcija i dogradnja Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin – Matične škole u Pazinu.

Ali uz kvalitetne infrastrukturne uvjete, nezamjenjivi su ljudi, a učitelji imaju u odgoju i obrazovanju djece i mladih   iznimno važnu ulogu i često oblikuju njihove životne izbore i zato vam hvala na svemu što činite za njih i za naš grad – istaknuo je gradonačelnik te zaželio svim djelatnicima, učenicima i njihovim obiteljima sretnu novu 2016. godinu.

Ispred Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin na upućenim riječima zahvalila se ravnateljica škole Zdenka Turkalj – Čohilj  koja je istaknula kako je škola i u ovoj godini postigla brojne rezultate, te da je nakon prelaska na jednosmjenski rad u Matičnoj školi važno nastaviti raditi na projektu Dogradnje Matične škole u Pazinu za kojeg je ove godine napravljeno idejno rješenje kojeg je prihvatio Školski odbor, a u proračunu za 2016. godinu planirana sredstva za izradu cjelovite projektne dokumentacije.

škola2