Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Gradonačelnik u posjetu Matičnom vrtiću i dadilji


Dana 18. prosinca 2019., u sklopu posjeta ustanovama kojima je Grad Pazin osnivač, Gradonačelnik Renato Krulčić sa suradnicima posjetio je Dječji vrtić „Olga Ban“ u Pazinu i uručio ravnateljici prigodne darove i didaktički materijal.

Gradonačelnik je istaknuo važnost kvalitetne komunikacije i suradnje između gradske uprave i vrtića, a ravnateljica Rusijan zahvalila se na osloncu i potpori koju Grad Pazin, kao osnivač, pruža dječjem vrtiću. Grad je samo ove godine za dogradnju i rekonstrukciju Dječjeg vrtića Olga Ban osigurao 7,2 milijuna kuna što je ujedno i najveće ulaganje u objekte predškolskog odgoja od osnivanja Grada Pazina kao jedinice lokalne samouprave te prvo veće kapitalno ulaganje nakon dograđivanja zgrade vrtića 2001. godine.

Posjet je održan u sva tri objekta u kojima se odvija predškolski odgoj – Prolazu Otokara Keršovanija „gornji vrtić“, u kojem se odvijaju radovi na opsežnoj rekonstrukciji objekta, u privremenim prostorijama vrtića u zgradu u Ulici 154. brigade HV, te u „donjem“ vrtiću, u Ulici Družbe sv. Ćirila i Metoda.

Prigodne darove i didaktički materijal Gradonačelnik Krulčić uručio je i prvoj pazinskoj dadilji s vlastitim obrtom Jasmini Krizmanić pri posjeti prostorija njezinog obrta za čuvanje djece „Tončica“. Obrt se nalazi u ulici Jurja Dobrile 9, veličine 46 kvadrata, a u njemu su trenutno na čuvanju četvero djece. Uskoro se očekuje i otvaranje još jednog obrta za čuvanje djece „Teta Di-di“ dadilje Dine Guštin u selu Defari, nedaleko Pazina.

Gradonačelnik Krulčić zahvalio se na pokretanju ove sjajne privatne inicijative u ranom i predškolskom odgoju na području Grada Pazina te istaknuo kako je Gradsko vijeće Grada Pazina donijelo Odluku o sufinanciranju djelatnosti dadilja iz proračuna Grada Pazina, kojom je omogućeno da se svako dijete s područja Grada Pazina o kojem se skrbi unutar obrta za dadilje sufinancira jednakom cijenom, kao i polaženje Dječjeg vrtića „Olga Ban“ Pazin, koja za pedagošku godinu 2019/2020. iznosi 1.394,28 kune.

Inače, Grad Pazin potiče privatne inicijative u predškolskom odgoju kroz Program potpora kojim se omogućuje nabava informatičke opreme, bankarske usluge za obradu kredita, ishođenje dokumentacije za otvaranje obrta (do 5.000,00 kuna), uređenje poslovnog prostora (građevinski, instalacijski i radovi unutrašnjeg uređenja) te nabava opreme i didaktičkog materijala u vrijednosti najviše do 10.000,00 kuna. Isto tako mjerom subvencioniranja troškova stručnog osposobljavanja za poslove dadilje odobrava se subvencija u 100%-tnom iznosu odnosno 5.000,00 kuna.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike