Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Gradonačelnica upriličila prijem za Kristinu Tominić

Gradonačelnica Suzana Jašić sa suradnicima upriličila je koncem prošlog tjedna prijem za Kristinu Tominić, frišku magistricu geografije koja je nedavno na  Prirodoslovno – matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu obranila diplomski rad naslova Uspostava digitalnog sustava evidencije odvodne infrastrukture grada Pazina i njegov značaj za porječje Pazinčice.

Čestitajući joj na originalnosti teme, gradonačelnica je naglasila kako se zapravo prijmom nastavlja praksa Grada Pazina da upozna i koristi svoje studente, posebno one koji su u svom diplomskom radu proveli kvalitetno istraživanje tematike koja je gradu relevantna i važna te može doprinijeti boljem razumijevanju i unapređenju pojedinog područja.

Kristina Tominić zahvalila se Gradu,  stručnjacima, organizacijama i institucijama koje su joj pružile podršku i  omogućile pristup relevantnim izvorima i podacima.

„Ovim putem se želim zahvaliti Gradu Pazinu na pomoći u izradi mojeg diplomskog rada. Također, velika mi je čast bila surađivati s vodećim institucijama koje donose odluke važne za život i napredak našeg grada. Nadam se da će ovaj rad, kao plod komunikacije i suradnje pomoći u unapređenju zajednice koje sam i ja dio“, naglasila je Tominić.

Prema sažetku, glavnina diplomskog rada obuhvaća problematiku izrade digitalnog sustava evidencije odvodne infrastrukture grada Pazina. Također, opisan je prostorni obuhvat istraživanja kojeg čine grad Pazin i porječje Pazinčice – prostori s kompleksnom ekološkom situacijom. Rad opisuje i način funkcioniranja geografskih informacijskih sustava u oblaku te je pojašnjen postupak izrade digitalnog sustava evidencije pomoću GIS Cloud tehnologije, a dat je i opis prednosti izrađenog digitalnog sustava.