Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Grad Pazin danas posjetili bujski osnovci i članovi danske nevladine udruge koja se bavi europskim politikama

U sklopu terenske nastave učenice i učenici 3.a razreda bujske Osnovne škole Mate Balote  posjetili su danas pazinsku gradsku upravu. U gradskoj vijećnici primila ih je gradonačelnica Suzana Jašić  koja ih je upoznala sa radom gradske uprave i  Gradskog vijeća te samim načinom funkcioniranja grada.  Za susret s gradonačelnicom osnovci su se izvrsno pripremili te su tijekom razgovora postavili niz zanimljivih i aktualnih pitanja.

Simuliran je i rad Gradskog vijeća gdje su usvojili odluku da se građani moraju ponašati ljepše jedni prema drugima, da čuvaju stvari na javnim površinama i da ne bacaju smeće i stvaraju divlja odlagališta. Zapravo, kako se moglo zaključiti iz razgovora, djecu nekako najviše muči što se odrasli ne drže pravila.

U sklopu drugog posjeta, gradonačelnica Suzana Jašić ugostila je grupu Danaca, članova nevladine danske udruge koja se bavi europskim politikama. Ta je danska organizacija civilnog društva lijevo orijentirana, a koja za svoje članove organizira putovanja na kojima oni upoznaju  građanske grupe, inicijative, stranke i vlasti koje se nalaze u spektru njihovog interesa te su u sklopu jednog takvog putovanja posjetili i Grad Pazin da vide kako funkcionira lijeva vlast u Pazinu.