Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Gradonačelnica Pazina i gradonačelnici Pule, Umaga, Buzeta i Vodnjana za dva javna isporučitelja vodnih usluga: Istarski vodovod Buzet i Vodovod Pula

Danas, 28. rujna 2021. godine, održana je konferencija za medije ispred pulske Komunalne palače. O vodno uslužnim područjima Istarske županije govorili su gradonačelnica i gradonačelnici četiri istarska grada: Pule – Filip Zoričić, Umaga – Vili Bassanese, Pazina – Suzana Jašić i Vodnjana – Edi Pastrovicchio. Podršku im je pružio i gradonačelnik Buzeta Damir Kajin.
Na temelju Zakona o vodnim uslugama, trenutno je na e-savjetovanju Uredba koja određuje granice uslužnih područja. Intencija zakonodavca je da spoji javne usluge vodoopskrbe i javne usluge odvodnje u zajedničke vodne usluge te da se za svako područje odredi Javni isporučitelj tih usluga, a sve to zbog neefikasnosti i neorganiziranosti sustava u većem dijelu RH. Cilj zakona je uspostaviti samoodrživ i efikasan sustav te su stoga propisani određeni kriteriji.
Prisutni su na konfeerenciji iznijeli Zaključak da, sukladno prvom prijedlogu stručnog povjerenstva Hrvatskih voda, u funkciji budu dva uslužna područja, i to Istarski vodovod Buzet i Vodovod Pula.

Priopćenje za medije Grada Pule prenosimo u cijelosti:

Priopćenje – gradonačelnica Pazina i gradonačelnici Pule, Umaga, Buzeta i Vodnjana za dva javna isporučitelja vodnih usluga.pdf

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike