Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Grad Pazin – partner u projketu „Unaprjeđenje sadržaja elektrotehničke grupe predmeta – USEGP“,

usegp logo finalGrad Pazin partner je u projektu „Unaprjeđenje sadržaja elektrotehničke grupe predmeta – USEGP“, financiranog bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala u ukupnom iznosu od 1.042.419,00 kuna, čiji je nositelj Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile iz Pazina, a ostali partneri u projektu su  Srednja škola Mate Blažina iz Labina i Udruženje obrtnika Pazin.

Projekt je započeo u travnju  2015. a završava u  travnju 2016. godine; nakon brojnih aktivnosti koji su prethodili, u posljednja dva tjedna održana je edukacija iz upravljanja projektima na kojoj su sudjelovali profesori elektrotehničke grupe predmeta iz Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile iz Pazina te predstavnici partnera u projektu – profesori elektrotehničkog aktiva labinske Srednje škole Mate Blažine te predstavnici Grada Pazina i Udruženja obrtnika Pazin.

Glavni cilj projekta je moderniziranje kurikuluma iz elektrotehničke skupine predmeta uz unaprjeđenje kapaciteta nastavnog osoblja dviju partnerskih škola, uz osiguranje tehničkih preduvjeta za provedbu nastave nabavkom suvremene opreme te uvođenje dodatnih sadržaja, primarno poticanjem poduzetništva i projektnog pristupa kod profesora i učenika.

U okviru elementa projekta „Unaprijeđeni kapaciteti nastavnog osoblja za provedbu kurikuluma i dodatne sadržaje“ održana su tako dva petodnevna ciklusa edukacije za profesore i predstavnike partnera, od kojih je prvi održan početkom rujna prošle godine na temu razvoja poduzetničkih vještina i kompetencija, dok je drugi trening na temu upravljanja projektima s osnovnim načelima upravljanja projektnim ciklusom, održan u siječnju ove godine, u razdoblju od 13. do 21. siječnja.

Edukacija je organizirana u suradnji s tvrtkom Curricula j.d.o.o. iz Rijeke, a predavanja je održala gđa. Mirta Klaričić iz Riječke razvojne agencije Porin.

Više informacija o projektu USEGP dostupno je na http://www.gssjd.hr/eu-projekt/usegp/.

 

Sudionici edukacije -origVjezbe na edukaciji-origEdukacija o upravljanju projektima-orig