Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Grad Pazin ide na prijevremene izbore za Gradsko vijeće

3. konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Gradsko vijeće nije se konstituiralo ni iz 3. pokušaja te Grad Pazin na jesen očekuju novi izbori. Datum izbora bit će poznat nakon što Vlada RH raspiše izbore.

Za Grad Pazin to znači da će odluke koje donosi Gradsko vijeće biti odgođene na nekoliko mjeseci. Tekući poslovi i projekti u tijeku nastavit će se izvršavati. Gradsko vijeće iz prošlog saziva, donijelo je Proračun za 2021. godinu, čija je realizacija u tijeku. Kada se predstavničko tijelo ne konstituira, kao u slučaju Grada Pazina predstoji imenovanje Povjerenika Vlade RH. Povjerenik će obavljati poslove s ciljem ostvarivanja prava i obveza građana i pravnih osoba u Gradu Pazinu do uspostave konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća.

Na lokalnim izborima u svibnju koalicija IDS-HSU-HNS osvojila je 6 vijećničkih mjesta, MOŽEMO!-POLITIČKA PLATFORMA 4 vijećnička mjesta, te po jedno vijećničko mjesto SDP, LGB i HDZ.

Na jučerašnjoj sjednici, za predsjednika vijeća predložen je Boris Demark iz stranke SDP, te je osvojio 6 glasova dok su vijećnici iz koalicija IDS-HSU-HNS, i HDZ-a bili suzdržani.

Ivica FrankovićBoris Demark

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike