Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Glasajte za mlade pazinske inovatore iz Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile

U finalu izbora Drugog nacionalnog natječaja za najbolje hrvatske mlade inovatore – Student DIGI Award 2021. koji je pri kraju nalaze se i učenici Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile s projektom “Zdravomat”.Kada su razmišljali kako bi spojili grad i selo, poljoprivredu i urbanu sredinu, učenicima 4.k razreda Fabijanu Boldinu, Albertu Šujeviću, Stefanu Turkoviću i Paulu Paljuhu na čelu s razrednicom, mentoricom i profesoricom ekonomske skupine predmeta Sanjom Prodan palo je na pamet osmisliti Zdravomat.

Riječ je o automatu koji bi bio smješten u prizemlju stambenih zgrada i nebodera u velikim gradovima te bi stanarima kojima tržnica nije blizu osiguravao brz, jednostavan i dostupan način nabave voća i povrća lokalnih obiteljskih poljoprivrednih i ekoloških proizvođača.

Pobjednici će se znati 25. svibnja, a o njima, uz naš žiri, imate priliku glasati i vi.

Konkurencija na Student DIGI Awardu 2021., koji organiziraju Jutarnji list i zastupnik u Europskom parlamentu Valter Flego, bila je žestoka od početka. Na natječaj ove se godine okupilo čak 26 timova. Ove godine natječaj je narastao i po pitanju žirija. Uz predstavnike tvrtki A1 Hrvatska, Infobipa, Zicer, Sveučilišta u Rijeci i Puli, UNIPU-a te državnog tajnika za digitalizaciju, prvi put u njemu je prošlogodišnja pobjednica.

Za mlade inovatore iz Pazina možete glasati ovdje.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike