Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Eko pohod “Marš na Učku 2018.” okupio stotinjak mladih iz Pazina i Buzeta

I ove godine održano je već tradicionalno pješačenje mladih iz Buzeta i Pazina pod nazivom Eko pohod „Marš na Učku“ koje okuplja zaljubljenike u prirodu i druženje. Pazinci su svoj „Marš“ započeli u petak, 27. travnja 2018. godine i odradili petosatnu dionicu od Pazina prema Pazu, gdje su prespavali u tamošnjem društvenom domu.


Ta dionica bila je dugačka otprilike 20 kilometara, a večer su proveli uz zabavu i druženje.
U subotu ujutro nastavili su put po drugoj, petosatnoj dionici koja je vodila od Paza prema uobičajenom noćištu- Brestu pod Učkom. Iz sjevernijih istarskih krajeva, istog su dana mladi iz Buzeta započeli svoj pohod, te nakon 10 sati hoda stigli do Bresta pod Učkom gdje su se udružile mlade snage Buzeta i Pazina.

U nedjelju, trećeg dana Pohoda, zajedno su „domarširali“ do Odmarališta na Učki, gdje su se okrijepili toplim obrokom, i puni dojmova vratili organiziranim prijevozom prema Buzetu, odnosno Pazinu.
Ovim se putem, članovi i organizatori Buzetske udruge mladih i Centra za mlade Alarm Pazin, zahvaljuju svim sponzorima, Gradu Pazinu i Gradu Buzetu, koji su omogućili da se ova dugogodišnja tradicija nastavi, te time mladima pružili nezaboravno iskustvo.

 

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike