Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Drugi Božićni sajam Pazinske knjige

Nakon prošlogodišnjeg uspješno organiziranog prvog Sajma, "Božićni sajam pazinske knjige" ove će se godine ponovno održati povodom usvajanja Kulturne strategije Grada Pazina za razdoblje 2012.-2016. u kojoj je istaknuta vizija kulturnog razvoja Pazina kao grada književnosti. Cilj manifestacije je predstavljanje i prodaja knjiga koje su posljednjih godina objavili pazinski nakladnici. Sva izdanja moći će se kupiti po prigodnim cijenama, među kojima i poneke već zaboravljene pazinske knjige koje se ne mogu naći u knjižarama.
Sajam će se održati u subotu, 17. prosinca 2011. godine u holu Spomen doma od 10.00 do 15.00 sati.

Zanimljivo je da su pazinski nakladnici i autori u zadnjih deset godina objavili preko 120 knjiga.

Cilj manifestacije je na jednome mjestu predstaviti građanima Pazina, a naravno i ostalim zainteresiranima, knjige koje su posljednjih godina objavili različiti pazinski nakladnici i koje su u Pazinu i izvan Pazina objavili pazinski autori.
Osim toga želja nam je naravno pružiti priliku nakladnicima da prodaju, te zainteresiranim kupcima da kupe, „zaboravljene“ pazinske knjige uskladištene daleko od očiju javnosti i uglavnom nedostupne u knjižarama.
Sajam nudi mogućnost i Građanima Pazina koji u svojim zbirkama posjeduju zanimljive knjige koje žele ponuditi na prodaju, da to učine na štandu predviđenom za antikvarnu prodaju knjiga.

Sajam organiziraju Grad Pazin u Pučko otvoreno učilište Pazin.

PROGRAM:
10,00 – otvorenje uz prigodne riječi organizatora
12,00 – predstavljanje novih izdanja pazinskih izdavača i autora i osvrt na usvojenu kulturnu strategiju, moderator: Davor Šišović
15,00 – zatvaranje sajma (prodaje) za građanstvo uz prigodne riječi

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.