Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Dr. Mamontov održao zdravstveno predavanje na temu „ Kako na vrijeme otkriti i adekvatno liječiti rak mokraćnog mjehura“

P1100701Predavač dr. Predrag Mamontov, voditelj Odjela urologije, Službe za kirurške bolesti  Opće bolnice Pula održao je u četvrtak, 4. prosinca 2014. godine s početkom u 18,00 sati, u maloj sali za sastanke u Spomen domu u Pazinu predavanje na temu: „Kako na vrijeme otkriti i adekvatno liječiti rak mokraćnog mjehura?” .

Predavanje je organizirano u suradnji s Hrvatskim liječničkim zborom – Podružnica Istarska i Gradom Pazinom te uz podršku Pučkog otvorenog učilišta Pazin.

U predavanju se govorilo o značaju preventivnih pregleda, mogućnostima rane dijagnostike i suvremenog liječenja bolesti mokraćnog mjehura , a građanima  se na razumljiv način objašnjavalo koja je funkcija mokraćnog mjehura u tijelu, koji su rani simptomi bolesti te kako na vrijeme otkriti i adekvatno liječiti rak mokraćnog mjehura.

Tridesetak zainteresiranih građana nakon predavanja aktivno su se uključili u raspravu i postavljali pitanja na koja je dr. Mamontov stručno i razumljivo odgovarao.