Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Dom zdravlja u Pazinu u suradnji s Gradom i donatorima dobio novi ultrazvuk

U organizaciji Istarskih domova zdravlja – ispostave Pazin danas je Gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić u povodu Svjetskog dana bolesnika (11. veljače) sa svojim suradnicima posjetio Istarske domove zdravlja – Ispostavu Pazin.

U svom obraćanju voditeljica Istarskih domova zdravlja – Marina Lovrinić istaknula je kako je cilj obilježavanja Svjetskog dana bolesnika podizanje svijesti o potrebama bolesnih, te naglašavanje značenja nužnosti humane i moralne potpore bolesnima.

Ravnatelj Istarskih domova zdravlja dr. Ante Ivančić zahvalio je prisutnima na iznimno dobroj suradnji i podršci koju pružaju Grad Pazin, udruge građana i donatori kako bi zdravstvena skrb o bolesnima bila još kvalitetnija.

Gradonačelnik Krulčić je zahvalio svima koji skrbe o bolesnicima i svima koji su posvetili svoj rad  njezi i podršci oboljelim pojedincima, te se zahvalio na dobroj suradnji ključnih institucija koje brinu o zdravlju građana Pazina i Pazinštine. Naveo je da  je naša lokalna zajednica poznata po zajedništvu i senzibilitetu prema ranjivim skupinama pa tako i prema brizi prema bolesnima. Istaknuo je da iako područje zdravstvene skrbi nije u izravnoj nadležnosti jedinica lokalne samouprave, Grad Pazin nastoji u partnerstvu s Istarskim domovima zdravlja – Ispostavom podržati sve aktivnosti s ciljem podizanja kvalitete zdravstvenih usluga u Pazinu i Središnjoj Istri.

Tako je već od 2012. godine Grad sufinancirao uređenje i opremanje Stacionara, kupnju kombi vozila za dijalizirane osobe, nabavku ultrazvuka te naveo da će i nadalje nastaviti financijski pomagati  Istarske domove zdravlja, Ispostavu Pazin u okvirima svojih mogućnosti.

Posebno je pozdravio izgradnju nove Medicinske škole u Puli u kojoj će se obrazovati budući zdravstveni djelatnici koji su u ovom trenutku nedostatni.

Posebno se zahvalio  Sindikatu umirovljenika Hrvatske, Podružnice Pazin koji već tradicionalno pomažu IDZ  na organiziranoj humanitarnoj akciji prikupljanja sredstava s ciljem pomoći pri kupnji ultrazvučnog aparata u ovoj godini te svim donatorima poput gđe. Dušice Hoban i Društva likovnih stvaratelja Pazin.

Elvis Černeka, dr. med., specijalist radiolog, upoznao je sve prisutne s novim ultrazvukom naglasivši kako je riječ o vrhunskom medicinskom uređaju koji će značajno pomoći u dijagnostici i liječenju građana Pazina i Središnje Istre.