Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Dodijeljene nagrade i priznanja Grada Pazina

Povodom Dana Grada Pazina, danas 02. lipnja 2020. u Velikoj vijećnici Grada Pazina dodijeljene su nagrade i priznanja Grada Pazina za zasluge i doprinos na određenom području ili djelatnosti. Nagrade su  zaslužnim građanima i građankama dodijelili predsjednik Gradskog Vijeća Grada Pazina Davor Sloković i gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić.

Nakon provedenog natječajnog postupka i pristiglih prijedloga za dodjelu priznanja i nagrada Grada Pazina, Komisija za priznanja i nagrade Gradskog vijeća Grada Pazina utvrdila je konačni prijedlog za dodjelu nagrada koji je Gradsko vijeće Grada Pazina prihvatilo i na sjednici održanoj 28. svibnja 2020. godine donijelo oluku o dodjeli sljedećih nagrada:

Zahvalnica Grada Pazina dodjeljuje se obrtu za proizvodnju kolača i torti ANTICA, iz Pazina, Lindarski križ 98D, u vlasništvu Alide Vadanjel, kao znak priznanja za poseban doprinos u realizaciji zaštite ‘Pazinskog cukerančića’ kao nematerijalnog kulturnog dobra Republike Hrvatske te promociji istog u zemlji i inozemstvu te kao znak priznanja za društveni angažman i aktivnost na više područja kojima se promiču ugled i interesi Grada Pazina.

Povelja Grada Pazina dodjeljuje se Lucijanu Ujčiću kao znak priznanja za četrdesetogodišnji predani volonterski angažman i postignute rezultate na razvoju i promociji boćanja na lokalnoj, regionalnoj, državnoj i međunarodnoj razini, kojima je pridonio promociji Grada Pazina, Boćarskog kluba Pazin, drugih pazinskih sportskih klubova i sportaša.

Osim komisije za nagrade i priznanja i ove se je godine sastala Komisija za ocjenu najljepše uređenog izloga u Gradu Pazinu te je na temelju prijedloga Komisije gradonačelnik donio zaključak o najljepše uređenom izlogu. Nagrada za “Najljepše uređen izlog“ dodijeljena je obrtu „Metraža Štefi” vlasnice Sandre Marečić.

Prije dodjele nagrada i priznanja delegacija Grada Pazina je povodom Dana Grada položila vijenac na centralnom križu gradskog groblja Moj mir u Pazinu. Delegacija je minutom šutnje odala počast svim umrlima.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.