Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Dobar odaziv Pazinaca na prezentaciju Zakladinih natječaja

foto3

Jučer (24.03.2016.) je u pazinskom Društvenom centru “Veli Jože” u Pazinu održana prezentacija Natječaja za male projekte u zajednici ,,Mali projekti za bolje sutra” pod vodstvom Tijane Biletić i Martine Draščić iz Zaklade za poticane partnersva i razvoja civilnog društva. Prezentacija je polučila dobar odaziv predstavnika pazinskih organizacija civilnog društva koji su došli iz različitih interesnih i dobnih skupina. Tako je bilo prisutno dvadesetak predstavnika sportskih udruga, udruga umirovljenika, iz područja socijalne skrbi, kulture, mladih i ostalih područja.

Ovim natječajem se nastoji potaknuti građane na uključivanje u rješavanje problema koje su prepoznali u svojoj lokalnoj zajednici. S područja Pazina uvijek ima veliki broj prijava, a isto je tako u posljednjih godina uz pomoć Zaklade značajan broj potpora stigao u Pazin, istakla je Biletić. Nabrojavši na početku prezentacije poimence koje su sve akcije u zajednici provedene na području Grada Pazina, rekla je kako je i ne čudi što postoji i dalje takav interes za ovim natječajem.  Uz samu prezentaciju natječaja koji je otvoren do 11. travnja ove godine, napomenula je kako je ukupan fond natječaja 220.000,00 kuna, a iznos najveće pojedinačne financijske potpore je ove godine povećan na 15.000,00 kuna. Najmanji je fond po projektu 3.000,00 kuna. 

Na natječaj se mogu prijaviti udruge, ustanove i mjesni odbori koji imaju sjedište registrirano u gradovima i općinama članovima Fonda gradova i općina: Buzet, Buje, Labin, Novigrad, Pazin, Vodnjan, Poreč, Rovinj, Kanfanar, Svetvinčenat, Vrsar, Marčana, Motovun, Ližnjan, Medulin, Funtana i Bale.


Više o samom natječaju,  kao i upute i obrasce, možete pronaći ovdje. 

Ostale prezentacije održat će se u Rovinju 30. ožujka s početkom u 17 sati, Buzetu, u četvrtak 31.3.2016. s početkom u 16 sati u Bujama, u četvrtak 31.3.2016. s početkom u 18 sati te u Novigradu, u četvrtak 31.3.2016. s početkom u 16 sati gdje će se prije prezentacije održati okrugli stol o stanju civilnog društva u Novigradu).

foto3 foto2 foto1