Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Do 15. veljače 2019. rok za prijavu udrugama za financiranje rada

Jučer ( 21.1.2019.) u Društvenom centru Veli Jože u Pazinu.održana je radionica za potencijalne prijavitelje na Javni natječaj za financiranje programa/ projekata/ manifestacija od interesa za opće dobro iz Proračuna Grada Pazina u 2019. godini.

Natječaj je prezentirala Nevija Srdoč, pročelnica Upravnog odjela za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti,  te je u svom izlaganju prošla kroz elemente koje natječaj sadrži te istaknula one na koje treba posebno obratiti pozornost kako bi prijava bila prihvatljiva. Natječaj je objavljen 15. siječnja 2019. godine i traje zaključno s 15. veljače 2019. Za ovaj natječaj u Proračunu Grada Pazina za 2019. godinu planirano je 580.000,00 kuna.


U nastavku prezentacije predstavnici udruga upoznati su i s drugim natječajima Grada Pazina u 2019. godini: Natječaj za sufinanciranje programa javnih potreba u sportu Grada Pazina u 2019., Javni natječaj za financiranje manifestacija u povodu obilježavanja Dana Grada Pazina i Javni natječaj za podnošenje prijava za dodjelu nekretnina/prostora u vlasništvu Grada Pazina na korištenje udrugama za provođenje aktivnosti od interesa za opće dobro.

Prisutne je upoznala i s Izvješćem Državnog ureda za reviziju koja je provedena od 26. veljače do 30. studenog 2018. godine. Na temelju revizijom utvrđenih činjenica, primjenjujući utvrđene kriterije, Državni ured za reviziju ocijenio je da je dodjeljivanje i korištenje tekućih donacija iz proračuna Grada Pazina učinkovito, pri čemu su potrebna određena poboljšanja te dao određene preporuke.

Anton Finderle, savjetnik za odgoj, obrazovanje i mlade, u nastavku je udruge informirao je o objavljenim Kalendarima natječaja za 2019. godinu Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva koja će raspisati natječaj iz Fonda gradova i općina u ožujku ove godine  te Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

U nastavku je predstavio netom raspisan natječaj Europskog socijalnog fonda “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD- a i lokalne zajednice” ukupne vrijednosti 70 milijuna kuna. Po prijavi najniži iznos bespovratnih sredstava iznosi 700 tisuća  kuna, a najviši 2 milijuna. Natječaj je otvoren do 31. prosinca 2019. godine ili do iskorištenja sredstava. udruge su pozvane da ukoliko imate razrađenu projektnu ideju sa svim relevantnim financijskim pokazateljima (izravni i neizravni troškovi), troškovnicima, vezano uz razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice,  da se obrate Gradu putem elektronske pošte na: [email protected]

Ispred Grada Pazina, na pitanja zainteresiranih odgovore su davale i Emina Svilar, viša stručna suradnica za kulturu i Sanja Selar, stručna suradnica socijalnu skrb i zdravstvo.

Prezentacije su dostupne na ovoj poveznici.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.