Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Danas otvorenje kazališnog kampa u Pazinu

Večeras, 26. srpnja, se u 20.30 sati u prostorijama Spomen doma se po sedmi put otvara Kazališni kamp pod patronatom zagrebačkog Dramskog studija «Tirena» i pokroviteljstvom Grada Pazina se od Europskih dječjih dramskih susreta 2003. godine održava u Pazinu.

Namijenjen je djeci i mladima iz cijele Hrvatske te učiteljima, pedagozima, voditeljima kazališnih grupa, rehabilitatorima, glumcima amaterima i profesionalcima.
Polaznici će do 4. kolovoza u zgradi Pazinskog kolegija u jutarnjim satima moći pohađati radionice osnova glume, režije, dramskih tehnika, lutkarstva, pantomime i razrade dramskog teksta. Uz te, popodne će učiti o scenografiji, dramaturgiji, mjuziklu, scenskoj borbi, pripovijedanju, plesu i drugim temama vezanim uz kazalište i ostale scenske umjetnosti. Za trajanja kampa djelovat će i radijska radionica, koja će reportažama pokrivati zbivanja tih dana u Pazinu. Kamp je prošle godine postao internacionalan, a ove je godine uvršten u Kulturnu strategiju Istarske županije.
Ove je godine prijavljeno više od stotinu sudionika iz cijele Hrvatske, a oni će pohađati 25 različitih radionica, a na otvaranju će se predstaviti voditelji radionica.
U prilogu možete pronaći detaljan opis radionica i raspored večernjih predstava.  
Fotografija sa lanjske završne predstave ispred Kolegija (snimio A. Finderle)

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.