Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

#BeActive Pazin: predstavljeni sportski programi koji će se održavati povodom 6. Europskog tjedna sporta

Danas 22. rujna 2020., u polivalentnoj školsko-gradskoj sportskoj dvorani održano je predstavljanje sportskih programa koji će se održavati u Pazinu povodom 6. Europskog tjedna sporta 2020, pod sloganom #BeActive.

Inače, Europski tjedan sporta usmjeren je na poticanje sudjelovanja u športu i tjelesnim aktivnostima te podizanje svijesti o njihovim brojnim dobrobitima. Tjedan sporta namijenjen je svima bez obzira na dob, podrijetlo ili tjelesnu pripremljenost. I ove će godine Tjedan biti organiziran oko središnjih tema: Obrazovanje, Radno mjesto, Otvoreni prostor, Športski klubovi , Fitness centri i  #BeActive Night.

Središnji državni ured za šport kao nacionalno koordinacijsko tijelo, pod logom Europske komisije i parolom #BeActive teži podizanju svijesti o pozitivnom utjecaju tjelesne aktivnosti i športske prakse u svakodnevnom životu.

Unapređenje sportske infrastrukture i sportsko-rekreacijskih programa jedan od ciljeva Strategije razvoja Grada Pazina od 2015.-2020. godine, a sve kako bi djeca i mladi od malih nogu razvijala motoričke sposobnosti i usvojila vrijednosti kao što su fair play, solidarnost, timski rad i samopoštovanje, na konferenciji za medije istaknuo je gradonačelnik Renato Krulčić i dodao kako izgradnja učinkovitog i održivog sustava potpore, organizacije, koordinacije i praćenja pazinskog sporta te razvoj i brendiranje grada Pazina kao „grada u pokretu“ strateški je interes ove gradske uprave.

Inače, kroz strategiju razvoja sporta i rekreacije 2017.-2021. godine, Grad Pazin potiče participaciju u sportu i rekreaciji, podiže kvalitetu rada s djecom i mladima te povećava njihovu uključenosti u organizirane oblike sporta.

Zajednica sportskih udruga Grada Pazina organizator je ili suorganizator raznih manifestacija tijekom godine koji su u ovoj 2020. nažalost realizirane u manjem broju zbog pandemije i COVID-a te su održane one koje nisu predstavljale ugrozu za zdravlje sudionika i posjetilaca.

Da bi se sportske aktivnosti mogle provoditi zasigurno je od temeljne važnosti razvijati i održavati sportsku infrastrukturu. Pazin sport d.o.o. trgovačko je društvo u vlasništvu Grada Pazina koje kroz Program održavanja sportskih objekata brine o tekućem i investicijskom održavanju Gradskog stadiona, Boćarskog centra A. Anzur, te Školsko-gradskoj sportskoj dvorani. Osim održavanja sportskih objekata, Društvo održava E-Bike sustav, pokrenut u kolovozu 2019. godine. U ovoj godini najznačajnije je ulaganje u izgradnju pomoćnog nogometnog igrališta, ukupne vrijednosti 3,4 milijuna kuna.

Izgradnja nove infrastrukture doprinijeti će boljoj kvaliteti i raznovrsnosti nogometnih treninga i provođenja sportskih programa, tjelesne nastave te povećanju broja djece koja bi se bavila sportom. U budućnosti to će donijeti bolje antropometrijske pokazatelje ukupne slike zdravlja, doprinjet će prevenciji poremećaja u ponašanju većom količinom sporta, smanjenju pojave pretilosti kod djece, dodatnoj mogućnost rekreacije djece i mladih, ali i građana općenito.

Grad Pazin i Zajednica sportskih udruga Grada Pazina prijavili su niz događanja u sklopu Europskog tjedna sporta 2020. godine te i ovim putem pozivamo građane da se odazovu te da na taj način budu aktivni i bave se sportom tijekom cijele godine.

 

Povodom Europskog tjedna sporta, od 19. do 30. rujna u Pazinu sportski klubovi i udruge provest će slijedeće manifestacije i turnire:

 

ŠPORTSKO RIBOLOVNO DRUŠTVO PAZINČICA

20.09. od 9:00 sati RUJANSKI SUSRETI U LOVU RIBE UDICOM NA PLOVAK – Bare u Cerovlju.

 

ŠPORTSKO REKREATIVNI KLUB VITA

23.09. u 17.00 sati ĐIR OKO PAZINA – Nordijsko hodanje na stazi u okolici Pazina dužine 8-10 km.

26.09.0 u 10.00 sati „ZVRKA SE TRKA „ – OBITELJSKA ZAGONETNA PRIČA I UTRKE NA PAZINSKOM ŠETALIŠTU utrke za vrtićarce i školarce kroz priču.

29.09. u 18.00 sati ZAVRŠNA UTRKA VELIKE ŠKOLE ATLETIKE „ PAZINSKI SPRINTIĆI „ na Gradskom stadionu u Pazinu.

 

NOGOMETNI KLUB PAZINKA-PAZIN

23.09. od 16:00 sati NOGOMETNI TURNIR RUJANSKE SVEČANOSTI U15 – Na gradskom stadionu u Pazinu odigrati će turnir 3 ekipe iz Istre u uzrasnoj kategoriji do 15 godina.

30.09. od 16:00 NOGOMETNI TURNIR RUJANSKE SVEČANOSTI U13– Na gradskom stadionu u Pazinu odigrati će turnir 3 ekipe iz Istre u uzrasnoj kategoriji do 13 godina.

 

PLANINARSKO DRUŠTVO PAZINKA PAZIN

30.09. OD 17:00 SATI – PJEŠAČENJE U PAZINU – Obilazak kružne pješačke staze oko Grada Pazina

 

KOŠARKAŠKI KLUB PAZIN

25.26.27.09 KOŠARKAŠKI TURNIR MARIJAN SALAMUN SALKO – U Školsko gradsko sportskoj dvorani u Pazinu.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike