Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Alen Vitasović zaključio Veseli prosinac

Tradicionalnim božićnim koncertom na kojem je ove godine nastupio Alen Vitasović okončan je, iako je do kraja mjeseca ostalo još nekoliko dana, Veseli prosinac u Pazinu.

Unatoč prohladnoj božićnoj večeri kako to i priliči dobu godine na središnjem pazinskom trgu uz pjesme Alena Vitasovića i glazbu koju je birao DJ Šuki okupili su se ljudi dobre volje koji su iz raznih krajeva Istre došli u Pazin prijateljima, znancima ili čisto onako iz dobre namjere drugima čestitati Božić, zaželjevši im ponajprije mir uz obilje sreće i zdravlja. Vlažna božićna pazinska noć Vitasoviću nije bila nikakva zapreka da svoje pozitivne vibracije prenese na publiku koja je uz kuhano vino pratila nastup, cupkala u ritmu, plesala i glazbenu legendu pratila pjevanjem poznatih refrena.

Ne treba isticati, ali vrijedi podsjetiti kako je Vitasović jedna od legendi istarske glazbe, a taj mu status publika priznaje, ali i cijeni. Stoga iako je na početku nastupa malo podsjećao na Toma Waitsa, kako su se nizale pjesme postajao je sve prepoznatljiviji Vitasović pa i nakon što je otpjevao: “ja ne moren više tako”, pokazao je da itekako “more”, ako je dobro društvo, dobar povod i dobra prilika. Vitasović, a malo kuhano vino i ponešto uz to do ponoći su dobrano zagrijali Plac i publici na njemu pružili mogućnost da na lijep način u dobrom i ugodnom društvu jedni drugima čestitaju Božić.

Da podsjetimo, u sklopu Veselog prosinca u Pazinu održana je Bajkomanija, pričaonica s predstavama za djecu u Spomen domu, a bajkoljupcima je u goste došao i Djed Mraz. U istim prostorima održani su koncerti Folklornog društva Pazin, humanitarni koncert Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Pazin, Big Banda Pazin, Božićni koncert glazbenog odjela Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin, zatim tradicionalni koncert Limene glazbe Pazin. Na središnjem gradskom trgu održan je Božićno-novogodišnji hand made sajam članova Društva likovnih stvaratelja Pazin u LG galeriji, Božićni sajam pazinske knjige u holu Spomen doma.

U sklopu sajma na pazinskom Trgu slobode nastupili su break dance skupina Društva Naša djeca Pazin, Dječji vrtić ”Olga Ban”, vokalna skupina Rožice, solisti i bend Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin, Vokalna skupina i solisti Pazinskog kolegija-klasične gimnazije i Udruga VocalIstra uz voditeljicu Maricu Ursić, Udruga za ples i rekreaciju Roxy dance, Dječji župni zbor “Mali od sv. Jurja”, Limena glazba Pazin i Domski bend Motovun. U Pazinskom kolegiju uprizorene su pred Božić “Žive jaslice”, a sve je završilo, baš ugodnim, božićnim druženjem s Alenom Vitasovićem.

Napisao i snimio Mirjan Rimanić, preuzeto sa: www.glasistre.hr