Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Alan Legović, član Hrvatske reprezentacije iz Pazina odlazi na Tajland i sudjeluje na Svjetskom prvenstvu u tajlandskom boksu

Uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo u tajlandskom boksu koje se održava od 5.-12. prosinca na Tajlandu, gradonačelnica Grada Pazina Suzana Jašić ugostila je predsjednika Saveza za tajlandski boks, Maria Franića, trenera i osnivača „Ramakić Combat kluba“ Senada Ramakića te suca u tajlandskom boksu, Marina Jakovčića.

Povod ovom posjetu je prije svega što Grad Pazin ima člana Hrvatske reprezentacije u tajlandskom boksu, Alana Legovića koji je član „Ramakić Combat kluba“. Po dolasku u klub kako ističe njegov trener Senad Ramakić, odmah je osjetio da se radi o velikom talentu koji bi mogao i ostvariti vrhunske rezultate što se pokazalo i točnim. Uz predani rad i treniranje, Alan je osvojio prvenstvo, postao prvak i nakon toga ušao u Hrvatsku reprezentaciju u tajlandskom boksu. Od tada je sudjelovao u dva specijalizirana trening kampa na kojima je dobio „zeleno“ svijetlo za nastup u Bangkoku na Svjetskom prvenstvu. Odluku o izboru članova reprezentacije donesena je od strane stručno-trenerske komisija s predsjednikom Sinišom Andrijaševićem i izbornikom Ivanom Rudanom na temelju nastupa na državnom prvenstvu i održanih priprema. Alan je svojim trudom i radom zasluženo izabran da od 4. do 12. prosinca 2021. godine  na Phuketu na Tajlandu sudjeluje na Svjetskom prvenstvu u tajlandskom boksu. Početkom mjeseca, reprezentacija je odradila i dio priprema u Skradinu za nadolazeće Svjetsko prvenstvo.

Gosti su s ponosom istaknuli kako se radi o vještini koja će od iduće godine biti i olimpijski sport. Nada svih prisutnih je da Alan Legović bude dogodine i dio olimpijade čime bi Grad Pazin dobio svog predstavnika na Olimpijskim igrama.

Trener Ramakić pojasnio je kako trenutno sa svojim klubom „Ramakić Combat klub“ treninge odrađuju u Školsko – gradskoj sportskoj dvorani u Pazinu. Trenutno je u fazi pripreme čak 6 mladih članova koji se aktivno natječu, te gotovo svi članovi kluba dolaze iz Grada Pazina i okolice.

Predsjednik Hrvatskog saveza tajlandskog boksa, Mario Franić višestruki je prvak Hrvatske u kick boxingu, thai boxingu i prvak bivše države u full contactu ,dopredsjednik HSP-a Split, dragovoljac Domovinskog rata, zapovjednik antiterorističke jedinice vojne policije i časnik HV-a u mirovini, istaknuo je zadovoljstvo dolaskom u Grad Pazin te napomenuo kako Pazin i Istra imaju veliki potencijal u razvijanju tajlandskog boksa. Istaknuo je brojne natjecatelje koji ostvaruju zavidne rezultate u najvišim kategorijama natjecanja, čime pokazuju zavidnu razinu upornosti i radne etike.

Ovim putem želimo poželjeti svu sreću Alanu Legoviću i cijelom timu koji putuje na Svjetsko prvenstvo, te se nadamo da će Grad Pazin s ponosom bodriti svog predstavnika i na Olimpijskim igrama. Sretno Alan!