Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

7. Božićni sajam pazinske knjige

dsc_1570Grad Pazin i ove godine, 16. prosinca, u vremenu od 10.00 do 17.00 sati u holu Spomen doma u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Pazin i drugim pazinskim izdavačima priprema sedmi po redu „Božićni sajam pazinske knjige“ sajam knjiga pazinskih nakladnika i autora.
Cilj manifestacije je na jednome mjestu predstaviti građanima Pazina, a naravno i ostalim zainteresiranima, knjige koje su posljednjih godina objavili različiti pazinski nakladnici i koje su u Pazinu i izvan Pazina objavili pazinski autori. S druge strane, Sajam pruža priliku nakladnicima da prodaju, te zainteresiranim kupcima da po promotivnim cijenama kupe razna aktualna izdanja, kao i one „zaboravljene“ pazinske knjige uskladištene daleko od očiju javnosti i uglavnom nedostupne u knjižarama.

I ove će se godine sajam idealno uklopiti u božićno raspoloženje Veselog prosinca, manifestacije koja uz organizaciju Božićnog sajma okuplja i promovira ostale božićno-novogodišnje programe koji se u Pazinu odvijaju tokom mjeseca prosinca. I ovogodišnjim Sajmom, želimo građanima što potpunije predstaviti najnoviju produkciju knjiga pazinskih autora i izdavača, kao i knjiga koje su tematikom vezane za naš grad.

Osim što će posjetitelji iz prve ruke moći dobiti željene informacije o izdanjima, knjigama, izdavačima, izložena izdanja bit će i na prodaju, a za sve zainteresirane bit će predstavljena najnovija izdanja pazinskih izdavača, i to u jutarnjem terminu od 11.30 do 14.00 sati te u popodnevnom od 15.00 do 17.00 sati. Jutarnji je termin ove godine rezerviran za najmlađe posjetitelje – u 11.30 Matica hrvatska predstavit će se zanimljivom projekcijom kazališne predstave o čijem stvaranju će govoriti Zlatan Varelija iz bujskog ogranka, a koja je namijenjena djeci vrtićkog uzrasta te nižim razredima osnovne škole. Nakon projekcije, oko 12.15 Josip Klarić upoznat će posjetitelje sa svojom pjesničkom zbirkom. Oko 13.00 sati bit će predstavljena poetsko likovna mapa Ispod sunčeva uzglavlja autorice Smiljane Bertoša sa crtežima Renata Percana, a zatim slijedi predstavljanje CD-a Borisa Domagoja Biletića. Za kraj jutarnjeg termina Udruga branitelja predstavit će svoju svježe izdanu Monografiju 154. brigade HV. Popodnevni termin rezerviran je za čakavsku poeziju koju će također predstaviti bujski ogranak Matice hrvatske. Izlagački dio sajma zaključit će Državni arhiv u Pazinu knjigom Ignacije Gaetan Buzetski autora dr.sc. Elvisa Orbanića o kojoj će govoriti Jakov Jelinčić.

Osim navedenih izdavača, na sajmu će još sudjelovati i Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin; Katedra čakavskog sabora za povijest Istre Pazin; Gradska knjižnica Pazin; „Josip Turčinović“ d.o.o.; Muzej Grada Pazina te Pučko otvoreno učilište u Pazinu.

Sajam nudi mogućnost i građanima Pazina koji u svojim zbirkama posjeduju zanimljive knjige koje žele ponuditi na prodaju, da to učine na štandu predviđenom za antikvarnu prodaju knjiga.

Detaljniji program sajma nalazi se u prilogu!

Nadamo se da ćete se odazvati u što većem broju te svojim dolaskom ili pak kupnjom kakve knjige podržati ovaj Sajam!

program-bozicnog-sajma-pazinske-knjige-2016

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.