Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

6. FAKS festival i u Pazinu

6. FAKS festival otvara se u četvrtak 2. svibnja, a u Pazin će dovesti više od 800 pjevača amatera.

FAKS – Festival amaterskog kulturnog stvaralaštva međunarodna je manifestacija kulturnog, edukativnog i zabavnog karaktera koja objedinjuje festivale zborova, puhačkih skupina, likovne umjetnosti i glume, a od prošle godine i festival folklornih grupa. U cilju poticanja cjeloživotnog učenja i amaterskog stvaralaštva, ove će se godine FAKS realizirati u proljetnom i jesenskom terminu te okupiti više od 1500 amaterskih umjetnika koji će svojom kreativnošću i izvedbama oduševiti sve sudionike festivala ali i lokalnu publiku koja sve više posjećuje koncerte FAKS festivala.

FAKS festival je ponovno prepoznat i uvršten od strane  Europske asocijacije festivala u popis Europe for Festivals, Festivals for Europe (EFFE) i njegov službeni vodič za europske festivale za 2019/2020 godinu. Riječ je o platformi međunarodnih festivala koja povezuje one festivale koji su iznimno predani umjetnosti, zajednici u kojoj djeluju i europskim vrijednostima, a ujedno i poziva i informira publiku o održavanju tih festivala diljem Europe.

Proljetni termin festivala realizirati će se u dva volumena 2.-5. svibnja i 9.-12. svibnja te okupiti više od 800 pjevača iz Hrvatske, Italije, Slovačke, Slovenije, Velike Britanije, Austrije i Rusije.

Prvi revijalni koncert u Pazinu održati će se u subotu 4. svibnja 2019. u 18.00 sati u velikoj dvorani Spomen doma, dok će se revijalni koncert drugog volumena održati u subotu 11. svibnja 2019. u istom terminu i na istom mjestu.

Prilika je to svim ljubiteljima zborske glazbe da dođu i zabave se na ovom bogatom i zanimljivom glazbenom događaju.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.