Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

55. Festival hrvatskih kazališnih amatera

PlakatPrvi dio 55. Festivala hrvatskih kazališnih amatera ove će se godine održati u prostorima Spomen doma u Pazinu, od 8. do 10. svibnja. Ova nacionalna manifestacija koju – u partnerstvu s Hrvatskim saborom kulture i pod pokroviteljstvom Grada Pazina i Istarske županije – suorganiziraju Pučko otvoreno učilište Pazin i Maistra d.o.o., građanima će kroz tri dana programa pružiti vrijedan kulturni doživljaj.

U bogatom programu predstavit će se najbolje amaterske kazališne družine iz svih krajeva Hrvatske koje su, od ukupno 180 prijavljenih, kroz proces selekcije vođen od kazališnih stručnjaka dr.sc. Dubravke Crnojević-Carić, Petre Jelača, Zorana Mužića, Sanje Nikčević, Gordane Ostović, Igora Ružića i Joška Ševe, izborile nastup na ovogodišnjem Festivalu.

U petak, 8. svibnja 2015., nakon svečanog otvaranja koje je predviđeno za 18:00 sati, a koje će uveličati Mješoviti pjevački zbor Roženice, u Velikoj dvorani Spomen doma imat ćete priliku pogledati “Čovjekov život” Bjelovarskog kazališta, a tijekom tri Festivalska dana očekujte i skupine iz Daruvara, Malog Lošinja, Jastrebarskog, Retkovca, Slavonskog Broda, Karlovca, Đurđevca i Siska.

Festival nakon Pazina seli u Vodice, gdje će biti održana i dodjela nagrada najboljima.

Ulaz na sva događanja je besplatan, a programski letak sa svim informacijama i satnicama preuzmite ovdje.

Vidimo se u publici!

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.