Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Održana manifestacija Združena atletika 2019.

U srijedu 03.04.2019. pred punom dvoranom Doma sportova Mate Parlov održana je treća po redu sportska manifestacija Združena atletika 2019. čiji je cilj uvažavanje sporta kao načina zbližavanja te poticanje inkluzije djece s teškoćama u svakidašnjem životu. Manifestaciju su zajednički organizirali Grad Pula, Grad Pazin i Istarska županija zajedno sa Školom za odgoj i obrazovanje Pula.

-Zahvaljujem vam svima što ste se okupili u ovoliko velikom broju, na događaju na kojemu želimo jasno pokazati da djeca s poteškoćama u razvoju mogu uspješno sudjelovati u sportu, kazala je pročelnica gradskog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule Elvira Krizmanić Marjanović te je službeno otvorila početak natjecanja. Manifestaciji su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Grada Pazin Veljko Brajković te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije Patricija Percan, koji su natjecateljima zaželjeli puno sreće i dobru zabavu.

Ova sportska manifestacija održava se u sklopu projekta “Inkluzivne škole 5+” čiji je nositelj Grad Pazin, a partneri Grad Rovinj, Grad Umag, Grad Labin i Grad Poreč. Putem javnog poziva Ministarstva znanosti i obrazovanja za osiguravanjem pomoćnika u nastavi za djecu s poteškoćama u razvoju, osiguran je iznos od 9,4 milijuna kuna od čega 8 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda. U školskoj godini 2018./2019. u projekt je uključeno 53 učenika s teškoćama u razvoju te je zaposleno 51 pomoćnik u nastavi i 1 stručno komunikacijski posrednik.

U manifestaciji sudjelovali su učenici 21 osnovne škole, i to iz OŠ Fažana, TOŠ “Edmondo de Amicis” Buje, OŠ Jure Filipović Barban, OŠ Vladimir Nazor Potpićan, OŠ Mate Balota Buje, OŠ Joakima Rakovca Sveti Lovreč Pazenatički, OŠ Ivana Batelića Raša, OŠ Divšići, OŠ Rivarela Novigrad, OŠ Marčana,  Centar Liče Faraguna, OŠ Poreč, OŠ Matije Vlačića Labin, Vladimira Nazora Rovinj i Pazin te pulske OŠ Veli Vrh, Veruda, Stoja, Monte Zaro, Kaštanjer i ŠOO Pula. Natjecali su se u disciplini trčanja na 100 metara, a osim učenika, sudjelovali su i pomoćnici u nastavi.

Manifestaciju su kratkim kulturnim programom obogatili učenici pulskih osnovnih škola Kaštanjer i Monte Zaro.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.