Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš

 

 

ZELENA ČISTKA

Grad Pazin se i ove godine uključio u ekološku i volontersku kampanju „Zelena čistka„, koja se održava kao dio svjetske kampanje „World Celanup 2016“ odnosno globalnog pokreta „Let’s do it world“ (Očistimo svijet) i okuplja aktivne građane  u najvećem  volonterskom projektu u povijesti čovječanstva, a  organizira se u 112 zemalja svijeta.

Cilj akcije je podizanje svijesti građana Hrvatske o njihovoj ulozi u stvaranju i načinu odlaganja otpada te važnosti očuvanja okoliša, a kulminacija kampanje je akcija čišćenja divljih odlagališta koja će se održati 23. travnja 2016. godine.

Grad Pazin će u suradnji sa komunalnom tvrtkom Usluga d.o.o. Pazin u mjesnim odborima koji budu iskazali interes za sudjelovanje u akciji omogućiti odvoz i propisno zbrinjavanje prikupljenog otpada, te prijavljenim volonterima podijeliti vreće za selektiranje i prikupljanje otpada, rukavice, vodu i sokove.

Akciju podržava i komunalna tvrtka „Usluga“ d.o.o. Pazin koja će osim odvoza i propisnog zbrinjavanja prikupljenog otpada sa lokacija divljih odlagališta i sufinancirati 50 % troškova prijevoza otpada.

Pozivaju se građani da se prijave kod predsjednika svog mjesnog odbora te da predlože lokacije za provođenje akcije čišćenja divljih odlagališta i naravno sudjeluju u akciji čišćenja u što većem broju.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.