Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

“Zelena čistka” u Gradu Pazinu, 18.4.2015.

U ovogodišnjoj akciji Zelena čistka u suradnji sa mjesnim odborima organizirano će se čistiti dvije lokacije i to divlje odlagalište locirano između Katuna Lindarskog i Zabrežani u Mjesnom odboru Zabrežani te divlje odlagalište kod sela Belići u Mjesnom odboru Grdoselo.


Okupljanje volontera je u 9:00 sati, kod navedenih odlagališta, akcija traje do 14:00 sati do tada se podaci o količini sakupljenog otpada i broju volontera sa fotografijama dostavljaju Udruzi Žmergo koja je koordinator akcije i podatke koristi za objavu na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Kontejnere i odvoz prikupljenog otpada osigurati će naša komunalna tvrtka “Usluga” d.o.o. Pazin koja i pokriva 50% troškova odvoza.
Prema podacima dostavljenim iz mjesnih odbora računa se na petnaestak volontera koji su prijavili svoje sudjelovanje u akciji, naravno ukoliko ste zainteresirani još se možete priključiti čišćenju navedenih lokacija.

Pozivamo građane da se taj dan prošeću i usput obrate pažnju na postojanje otpada u prirodi, a mogu i pokupiti odbačene vrećice, boce i sl. te odložiti u najbliži kontejner i time doprinijeti akciji.

Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš više je od jednodnevne ekološke akcije. Ona je poziv na zajedništvo u rješavanju zajedničkog problema, te na promjene u ponašanju i gospodarenju otpadom. Cilj akcije je jednostavan, da kroz druženje i entuzijazam očistimo svijet te promijenimo odnos pojedinaca i organizacija prema otpadu, okolišu i prirodi.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana. Ulaz za urednike