Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina
Pristupačnost

ZELENA ČISTKA-JEDAN DAN ZA ČISTI OKOLIŠ

 Grad Pazin se ove godine uključio u hrvatsku ekološku i volontersku akciju "Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš" (www.zelena-cistka.org), koju koordinira „Udruga Žmergo“ iz Opatije.

Volonteri iz cijele Hrvatske, 20. travnja će udružit napore kako bi pokazali koliko su važni priroda i okoliš, te što je sve moguće učiniti u samo jednom danu.
Zelena čistka dio je globalne akcije World Cleanup 2013 (Očistimo svijet 2013) koja okuplja aktivne građane i organizacije. Cilj je podizanje razine svijesti građana o čistom okolišu te u jednom danu ukloniti što veće količine ilegalno odloženog otpada. Akcija u kojoj je 2012. godine sudjelovalo preko 7 milijuna aktivnih građana iz 96 zemalja, postiže svake godine sve bolje rezultate.
Gradonačelnik Grada Pazina poziva svoje građane da se odazovu i sudjeluju u akciji čišćenja koju će organizirati Grad Pazin u suradnji s mjesnim odborima i komunalnom tvrtkom „Usluga“ d.o.o. Pazin.

Akcija čišćenja divljih odlagališta održati će se 20. travnja 2013. godine, a mjesto okupljanja volontera za Pazin biti će na parkiralištu iza Spomen doma u 9.00 sati.
Sve volontere molimo da sa sobom donesu čvršće rukavice, prikladnu odjeću, obuću i vodu te ako su u mogućnosti da dođu sa svojim prijevoznim sredstvom.

Ovim putem Vas izvješćujemo da se u akciju čišćenja divljih odlagališta na području Mjesnog odbora Pazin ali i za ostale mjesne odbore, volonteri mogu prijaviti do 15. travnja, kod lokalnog koordinatora Zvijezdane Bertetić na broj mobitela 098/362 271 ili putem e-maila [email protected] .