Grad Pazin

Službene stranice Grada Pazina

Završna promocija projekta Archeo.S

U Rotondi Pazinskog kaštela održana je 28. lipnja završna promocija projekta Archeo.S, usmjerenog ka valorizaciji kulturnih dobara kroz organizaciju kulturno-umjetničkih programa na samim arheološkim lokacijama, odnosno građevinama kulturno-povijesnog značaja, formiranju mreže kulturnih dobara uz Jadran i izradi inovativnog plana upravljanja kulturnim dobrima u službi održivog razvoja.

Grad Pazin jedan je od partnera u projektu, uz Teatro Pubblico Pugliese iz Barija, kao vodećeg partnera te Regiju Abbruzzo, Teatro Stabile delle Marche, Grad Fier iz Albanije i Grad Igoumenitzu iz Grčke.
Završnom je promocijom Grad Pazin iskoristio priliku da širu javnost upozna sa svim aktivnostima provedenim u sklopu projekta i sa konačnim rezultatima koje je projekt polučio te da se zahvali svima zaslužnima za njegovu realizaciju.
Gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić pozdravio je na početku sve prisutne, zatim ukratko iznio kratak presjek svih aktivnosti provedenih tijekom projekta, spomenuvši sve suradnike koji su doprinijeli da je uspješno priveden do završnice.
Prisutnima se u ime Istarske županije obratio pročelnik Odjela za međunarodnu suradnju Orijano Otočan, podastrijevši čitav niz uspješno realiziranih projekata financiranih sredstvima Europske unije u višegodišnjem iskustvu županije u njihovom provođenju i osvrnuo se na one koje Grad Pazin uspješno realizira uz pomoć županije.
Sa planom upravljanja kulturnim dobrima, jednim od ostvarenih ciljeva projekta, uzvanike je upoznao Boris Demark, koji je do kraja studenog 2012. bio i voditelj projekta.
Kratak pregled umjetničkih sezona i umjetničkih produkcija ostvarenih u okviru projekta Archeo.S iznijela je Emina Svilar, viša stručna suradnica za kulturu.
Završnom riječi, uz osvrt na kratak promotivni film realiziran tijekom projekta, u kojem su sažeta sva kulturna događanja s pazinskih umjetničkih sezona, prisutnima se obratila Ranka Šepić, financijska voditeljica projekta.
Prigodno su uručeni pokloni najzaslužnijim suradnicima Grada u realizaciji projekta: Orijanu Otočanu, ispred Odjela za međunarodnu suradnju Istarske županije, Denisu Visintinu, ispred Muzeja Grada Pazina, Marinu Baldiniju, europarlamentarcu koji je sudjelovao u projektu, Goranu Farkašu, ispred Etno-grupe Veja, Dvidu Belasu ispred grupe autora predstave „Dekontekst“, Folklornom društvu Pazin i udruzi Veliki mali čovjek.
Skupu su pored ostalih prisustvovali i Vladimir Torbica, pročelnik županijskog Odjela za kulturu, Elvis Orbanić, ravnatelj Državnog arhiva u Pazinu, Lidija Nikočević, ravnateljica Etnografskog muzeja Istre i predstavnici medija.
Neformalno druženje nastavljeno je uz prigodni domjenak i projekciju promotivnog filma.

Copyright Grad Pazin. Sva prava pridržana.